Måndag !!

Idag är det måndag och det innebär en ny vecka. Denna vecka startar jag med lunch på stan med Älskling och en snabb runda på stan innan vi ska på amningskurs :) Ska bli intressant!

Helgen som var har vi tagit det lungt.
I fredags så blev det att titta på Idol och bara vara, skönt!
I lördags så städade vi sen på kvällen gick vi ut och åt mongolisk här på stan, super gott var det. Sen hyrde vi tre filmer som vi låg och tittade på resten av kvällen. Var riktigt mysigt att bara ägna tid åt varandra och komma ut och få äta god mat!
I söndags så tittade vi på innebandy (min "bror" spelade) dom vann denna match igen :) De e roligt att se på innebandy så nu har vi något att göra varannan helg då det är hemma matcher, hehe!! Efter matchen åkte vi hem och gjorde ingenting, jag hade så ont och världens irriterande halsbränna så jag tod varmt bad, sov på soffan och tyckte synd om mig själv :P

Ne nu ska jag sminka mig och fixa klart det sista så slipper Älskling vänta på mig nere på stan.


Vecka 34




Bebisen:

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Mamman:

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Coola tröja :)

Kikade in en snabbis på Hm för att de var reklam på Idol och såg dennaa tuffa tröja, synd att man har köpstopp ;P


Onsdag !!

Idag har jag hunnit med att träffa först Bella och lilla Colin :) Sen blev det en dejt med Linda och Tindra !! Så en kanon dag har det varit!

Imorgon blir det en dejt med Bella och Colin igen, blir en tripp på stan. Hoppas det inte är så kallt ute, tycker inte ni det är svårt att veta vad man ska klä på sig? Känns för varmt för vinterjackan men för kallt för höstjackan, hmm svårt det där! Man får väl gå och frysa ett tag till, haha!!

Blev ett rätt ointressant inlägg men har inge att skriva om så vi hörs imorgon istället, god natt!!

Till Noel´s rum !!

Den här vill jag ha i Noel´s rum istället för våran gamla tv-bänk. Kommer bli snyggare plus att det kommer bli svårt att måla om våran gamla tv-bänk då den är blank. Men ska man ha en eller två av den här?

EXPEDIT Hylla vit Bredd: 79 cm Djup: 39 cm Höjd: 79 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg
199kr och kommer från Ikea!

Tänkte att man ska ha förvaringslådor i den nedre raden med leksaker m.m och det övre med böcker och upptill gossedjur och någon lampa eller en spargris eller så. Vad tycker ni? Resten av möblerna är vita!!


Vad tror ni??

Order från Linda så ska jag skriva upp vad folk tror när våran lilla Noel ska titta ut :) Så nu får ni gissa datum, vikt och längd !! Se vem som är närmast sen, spännande :) Skriver allas gissningar här sen efter ni gissat dvs :)



Jag: 19:e december och är 51cm lång och väger 3800g !!

Micke: 7:e december och är 50cm lång och väger 3850g !!

Philip: 14:e december och är 49cm läng och väger 4000g !!

Linda: 8:e december och är 52cm lång och väger 3870g !!

 

Bella: 9:e december och är 52cm lång och väger 4025g !!

 

Mikaela: 20:e december och är 51cm lång och väger 3590g !!

Faster: 16:e december och är 51cm lång och väger 3940g !!

Farmor: 24:e december och är 52cm lång och väger 3990g !!

 

Mia: 23:e december och är 51cm lång och väger 3900g !!

 

Emma: 5:e december och är 51cm lång och väger 3624g !!

Mormor: 17:e december och är 51cm lång och väger 3700g !!


Längtan är enorm ♥

Igår var vi som sagt hos min syster, vilket var mycket trevligt! Och Max är bara hur söt som helst, alltid ett leende på hans läppar :) Vi åt lunch och fikade och busade en massa, vi följde även med och hämtade Liam och han blev så glad när vi kom allihoppa :)


Busiga lilla Max igår :)

Idag var det tid hos barnmorskan och idag följde Noel´s mormor med :) Så hon fick lyssna på hans hjärtslag ♥, det är alltid lika mysigt att få höra det. Alla värden var bra och allt såg bra ut, skönt! Sen var det som jag trodde att han hade sjunkit ner, så nu är han nästan helt fixerad men ändå lite ruckbart. Så det är därför jag har lite ont och är öm nertill. Ibland kan man känna som små knivhugg och stickningar mellan benen men då kommer han åt nerver med huvudet. Så inget att oroa sig för :)

Jag hoppas att dom sista veckorna går fort nu, för vi längtar så mycket efter dig! Vill känna din doft, pussa på dig och bara hålla om dig i min famn. Ska bli spännande och se vem du kommer vara mest lik :) Det är sjukt att man kan älska någon så sjukt mycket som man aldrig har träffat, bara känt hur du lever rövare i min mage :)
Den dagen du kommer se livets ljus kommer vara den lyckligaste dagen i mitt liv ♥


Vecka 33




Bebisen:

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.



Mamman:

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


God morgon !!

Idag ska jag, Mamma och Mormor åka till min syster och hälsa på :) Ska bli trevligt! Är lite stressad ska fixa mig nu sen äta frukost på typ en halv timme. Så vi hörs när jag kommit hem sen.



Den här låten med Olle startar jag min dag till, han gör den bra och den låten gör mig glad :)

Lördag !!

Gårdagen så målade killarna första vändan i köket, blev en stor skillnad redan då. Vart klara lagom till Idol började så då fick vi göra korv med bröd och sen tog vi fram chips och godis och slappade i soffan. Tittade ni på Idol igår? Vilka var era favoriter? Jag tyckte att Jay, Olle och Linda var grymma igår!

Idag så har dom precis målat klart sista vändan i köket och när det torkat ska dom måla snickerierna sen är det klart :) Ska bli roligt att göra iordning där imorgon :) Sen ska det bara köpas ett vitrinskåp in dit och pappa ska bygga ett krydd skåp ovanför fläkten för att göra det snyggare !!


Målar mästarna !!

Tänkte måla skötbordet nu medans färgen torkar och sen så får jag plats, är inte lika smidig längre :P Men först ska vi gå bort och kasta kräp så jag kan fixa i kläkammaren för jag ska in med en möbel som står i badrummet nu. Sen har vi tvättstugan oxå, så idag är en fix och städ dag! Kanske det roligaste men kan göra en lördag men ett måste. Eller lite kul är det när det är klart och man ser det fina resulatet.

Imorgon får vi främmande av M.s syster och man, ska bli trevligt! Var ett tag sen nu, dom kommer få en chock över hur stor magen har blivit :)


Fredag !!

Vaknade när M:s väckarklocka ringde imorse så vid halv sju hade jag redan ätit frukost och la mig i soffan för att titta på Vakna med The Voice :) Efter en timme somnade jag och vaknade av min egna väckarklocka så nu har jag precis ätit frukost nr2 och ska börja fixa mig för idag blir det lunch med tjejerna och titta i affärer.
Sen blir det hem och ha fredagmys :) Är ju Idol ikväll, ni tittar väl på det?


Tacos ..

Idag står det Tacos på menyn här i vår familj :) Gott ska det bli !! Jag är svin hungrig men har man en sambo som slutar så sent så blir det sen middag. Jag tycker att middag vid 17-18 tiden är en bra tid men M slutar vid 18.00 är hemma efter halv sju så oftast äter vi vid 19-19.30.

Om en stund ska jag till affären för att köpa det som fattades och bara för att jag är så tjock nu och inte har den orken som förut så möter min kära sambo upp mig där så jag får bär hjälp :) Han är snäll han min man !!


Heminredning




Detta skulle jag vilja ha hit hem för att det mysigt! Blir lite tomt på vissa ställen när man flyttar till större :)


Se om det går denna gång ;)

Jag lovade ju att blogga i söndags eller i måndags men så blev det ju inte, sorry! Men nu ska jag försöka bli bättre på det.

Nu har vi börjat med att måla om i köket så målet är att det ska vara klart under helgen :) Idag ska vi spackla ett tunt lager sen måla ett lager och sen måla igen imorgon. Så på söndag vill jag att allt ska vara klart så jag kan fixa där inne innan vi får främmande av M:s syster och man :)

Vi har även börjat förbereda inför lillen som är beräknad om 8 veckor :) Vi skruvade ihop spjälsängen (måste köpa madrass, täcke och påslackan dit men det får bli senare), vi har även skruvat ihop skötbordet som jag ska måla till vitt sen har jag även sorterat bland ALLA hans kläder. Har fått ärva mycket av min syster sen har vi även fått och köpt en massa så nu har jag sorterat storlekarna och har det minsta framme som jag ska tvätta sen och vika in i byrån :) Ska även hämta hem vagnen i slutet av månaden, äntligen !!

Här är en del av kläderna, tog kort när jag höll på och sorterade:



Under veckan har jag umgåtts med mina fina tjejer. Har blivit stan, besök hemma hos Bella, tagit promenad. Och imorgon blir det stan igen :)

Vecka 32




Bebisen:

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


Mamman:

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.


Magbild:



Källa: blimamma.se


Söndag !!

God eftermiddag på er !

Jag har varit kass på att blogga jag vet men har inte suttit vid datorn så mycket, men ska bli bättre på det nu :)
Ska blogga mera senare idag eller imorgon men ville bara säga att vi lever och mår bra, hehe så ni behöver inte oroa er :) Nu är vi proppmätta här hemma så nu ska jag ta ett bad och koppla av sen blir det att plocka upp det vi handlade på Ikea tidigare idag !! Sen sätta ihop skötbordet så jag kan ta och måla det, börjar kännas nu att snart blir jag mamma och vi blir en familj. När vi får lön ska vi betala det sista på vagnen och ta hem den :) Mysigt!!

Ne nu ska jag bada så jag hinner med allt innan Gossip Girl börjar och sen är det ju Ensam mamma söker :)


Äntligen flyttat !!

God morgon!! Eller jag har varit uppe före tuppen, vaknade vid fem har svårt att sova nu. Men sov någon timme på soffan efter det.

Nu bor vi i nya lägenheten, och vi trivs hur bra som helst! Tack våra fina igår för all hjälp, vad hade vi gjort utan våra fina familjer!! Idag ska jag göra iordning badrummet och det sista i vardagsrummet och små fixa i köket så man hittar sina saker :) Sen kan vi inte göra så mycket mer än att vänta på att vi ska måla om i rummen.

Ikväll blir det 35års fest vilket ska bli kul :) Ne nu ska jag börja här så jag kan ta god tid på mig att fixa mig sen, hehe!