Finklädd!


Sista dagen i november!


Imorgon
går vi in i december, inte för att det känns så! Jag vill ha mer julstämning och då behövs det snö :) Jag vill ha snö men ändå inte, allt blir ju så mycket bökigare med snö men det är ju så mysigt! I år så blir det ut och åka pulka med Noel :) Nu när vi går in i december betyder det att vi är några dagar närmare Noels 1års dag, vilket är nästa vecka. Shit våran lillskrutt ska bli stor :)

Dagarna som varit nu i veckan har vi träffat mammorna och deras små. Då åt vi lunch, barnen lekte, vi gick promenad och såklart babblade som galna tanter, haha! Vi har även haft pappa här som kopplat in vatten till tvättmaskinen så nu går första maskinen här hemma hos oss. Så skönt att kunna tvätta här uppe då det är så svårt att få tid nere i våran tvättstuga. Och smuttstvätt blir det ganska mycket när man ha små barn!

Imorgon har vi till hos bvc för 1års spruta sen efter det blir det att gå till sjukan och ta prover då jag måste göra det för jag och bebis i magen har olika blodgrupper så då blir det blodprover och spruta. Fick göra samma sak med Noel! Tur att man inte är så känslig för sprutor.


Noels Önskelista!

Det är några som har frågat vad Noel önskar sig i både födelsedagspressent och julklapp så här kommer en önskelista:

- Pressentkort på Ikea till hans säng.
- Pressentkort på tex Hm, Lindex och Kappahl.
- Matskål med sugpropp under.
- Kläder i strl 86 (från den större avdelning då baby avdelnings 86 är precis).

Joggingbyxa - 100% BomullByxa - 80% Bomull,20% PolyesterT-shirt - 100% Bomull
Tröja - 100% BomullT-shirt - 100% Bomull
Tröja - 100% Bomull

Dessa kläder är från Lindex!

KRITTER Sängstomme med ribbotten, vit Längd: 165 cm Bredd: 75 cm Höjd fotgavel: 47 cm Höjd huvudgavel: 67 cm Frihöjd under möbel: 22 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm    109777_1.jpg



1:a Advent



Idag är det första advent, mysigt! Men tråkigt att det regnar och är grått ute, hade velat haft snö för att få den riktiga känslan. Men med julmusik, julskinksmacka och tomtegrött till frukost så fick vi lite julkänsla iaf ;)

Efter att ha ätit frukost så passade jag på att fixa i klädkammaren på min sida, så nu hittar jag bland mina kläder. Jag har hur mycket kläder som helst dock kommer jag inte i hälften pga magen :P Men sen ska jag i dom igen, hehe! Har även dammsugit lägenheten och duschat, nu sitter jag här och väntar på lill skrutt som borde komma snart. Då ska vi ha advents fika med svärföräldrarna :)


Så skönt att ha ordning bland kläderna och även smyckerna, nu ser man vad man har istället för att riva hela garderoben :)


Kväll för oss själva!



Igår så åkte Noel till sin farmor och farfar för övernattning, han är fortfarande kvar men kommer om en stund!
Så jag och Micke lyxade till det med tre rätters :) Vi var så mätta att vi rullade fram från matbordet, haha. Vi hade en riktigt myskväll. Förutom och käka så spelade vi kort, tittade på film och bara myste! Och inatt har vi sovit som stockar, dock vaknade jag klockan fem och var skit pigg men somnade om efter en stund och vaknade sen vid halv tio! Men nu vill vi ha hem våran lilla skrutt :)


Bakdag med mamma!



I onsdags så hade jag och Noel mamma på besök och då passade vi på att baka till Noels kommande kalas! Och det blev som ni ser på bilderna lussebullar, kärleksmums och chokladsnittar. Ska baka pepparkakor och tårta till kalaset men det får bli senare, har 1,5-2 veckor på mig! Vi ska ha ett litet kalas den dagen han fyller sen till helgen efter han fyllt blir det ett större kalas :)


Onsdag!

God morgon!

Här är vi påklädda och fixade, ska bara slänga i oss lite frukost. Vi blir upphämtade av mamma om inte allt så lång tid då vi ska till bm, handla och sen hem hit för att baka. Vi ska baka lussebullar och kankse något annat gott till Noels kalas men det beror på vad vi hinner :) Annars tar jag det i helgen. Så skönt att ha det gjort så man har allt fika i frysen så man inte behöver tänka på det sen!

Ne nu måste vi ta sista rycket här hemma så vi är klara när mamma kommer. Hörs senare!


Noel övningsgår!



Jag är så sjukt stolt mamma just nu! Och det är min lilla skrutt med, han är så glad när han inser att han kan gå ♥


Fullspäckad helg!

God kväll!

Har inte blivit något bloggande då vi har haft full rulle sen det blev helg.
I fredags så var ju jag och Noel över till mamma och Ubbe på middag, vi hade det så trevligt och Noel var på sitt bästa humör så vi kom inte hem förens strax innan elva.

I lördags så kom Noels kusiner och moster hit och stannade över natten! Det var full rulle helatiden och det gillade Noel. Han blev så inspirerad av vad hans kusiner kunde så han tränade på att gå och blev allt mer stadigare i att både stå själv och våga ta steg. Så kul att se kusinerna ha kul ihop!



I söndags så blev det lugnt, vi gick hem till min mormor och morfar och fikade. Syster passar på att träffa släkten när hon var här i krokarna. Efter det åkte dom hem och vi slappade här hemma. Eller jag städade och fixade här hemma!

Igår måndag var vi och träffade mammorna från mammagruppen innan vi hade träff på bvc. Alltid lika trevligt att träffa dom. Vi är fyra mammor som umgås utanför mammagruppen och vi klickade direkt och dom är såna härliga tjejer. Vi kommer garanterat umgås i flera flera år till!


Fredag!!


Noel och kusin Liam sist dom var här :)

Då var det äntligen fredag :) Fast man går hemma så känns fredagarna och helgerna så mycket bättre för då är familjen komplett! Nu har vi slappat tillräckligt här hemma, vi har även hunnit med förmiddagsvilan. Så nu ska jag ta mig en dusch och sminka mig som jag inte gjort på hela veckan :P Undertiden jag duschar får Noel sitta i sin vagn och titta på film, det gillar han och då vet jag vart jag har honom dom minutrarna man är i ett annat rum :) Sen ska Noel få bada/duscha!

När vi är klara och fått i oss lunch så går vi ut, trott det halvtråkiga vädret! Det blir att gå förbi en lekpark så Noel får gunga lite och sen förbi affären då det behövs fyllas på med lite mat till Noel, våtservetter, pålägg, mjölk och annat tråkigt :P

Ikväll går vi över till mamma och Ubbe, jag och Noel för Micke ska direkt efter jobbet på personal/julfest så han kommer nog hem sent inatt och är lagom pruttig :P

Imorgon kommer Noels kusin och moster över på Tacomys och bus. Dom blir även kvar över natten så vi kommer hinna umgås massor :)


Proppmätta



Då var vi alla här hemma proppmätta, nästan så att vi rullar fram :) Frågade Noel efter vi hade ätit om det var gott så skulle han klappa händer och det gjorde han så glatt, hehe! Så det blev godkänt av alla i familjen.

Nu ska jag bläddra i lite kokböker här hemma och få insperation samt att kika på vad som ska bakas till Noels kalas! Jag och mamma tänkte börja baka lite nästa vecka och stoppa i frysen, sen är det bara att försöka låta bli att inte äta ;)


Middagstips?



Det frågar man sig varje dag och för det mesta blir det samma mat som går runt helatiden. Jag börjar bli så trött på våran mat så kom med tips, vad äter ni till middag? Jag skulle vilja få in mer fisk och kyckling i våran vardag!

Vet ni några bra matbloggar som man kan få ännu mer tips ifrån? Vi behöver hjälp :)


Tröttmössor!


Bild lånad från google.se

Jag och Noel tog ju som sagt eftermiddagsvilan där vid halv tre och vaknade för en halvtimme sen. Trodde vi skulle sova till max halvfyra, men sömnen behövde både jag och Noel! Tog en runda precis här hemma och plockade lite, för man såg knappt golvet av alla saker som Noel röjde fram förut idag.

Nu är det dags att fixa middag och idag blir det spagetti o köttfärssås! Samt goda grönsaker :)


Onsdag!

Tjenixen!

Här går vi i myskläder och bara slappar. Idag skulle vi hem till Sandra men Theo har feber efter sprutorna man får på bvc, Edvin har feber för sina tänder. Så vi sköt upp det till alla är pigga och krya! Vi är heller inte på tipp topp då natten var kass i vanlig ordning nu för tiden. Så idag är vi bara hemma och myser. Vi har sovit förmiddagsvilan och käkat lunch så snart kryper vi ner i sängen och tittar på tv och vilar eftermiddagsvilan för annars kommer vi båda stupa i säng vid fem :P

Ikväll tänker jag ta mig ett varmt bad med tända ljus och bara slappna av. Känner att både jag och magen behöver det! Igår eftermiddag så fick jag massa sammandragningar och förvärkar, fick såhär tidigt och mycket med Noel och då fick jag i order att ta det lugnt och det är det jag tänker göra. Ikväll är det Mickes kväll att ta läggningen så då kan jag med gott samvete bara mysa i badet. Blir att ta med min en kopp te oxå :)


Äta själv!



Gott med middag tyckte Noel :) Speciellt när man får äta själv så man kan välja och bara äta köttbullarna, haha! Snart är Micke hemma och jag och Noel ska ta oss ett bad innan läggdags :) Ikväll är det jag som tar nattningen känns som om jag kommer somna samtidigt som Noel :P Skulle vara skönt men då missar jag ju Desperata husfruar så jag ska försöka hålla mig vaken ;)


Snygga smycken!



Jag tycker dom har väldigt många fina smycken på H&M just nu! Som ni ser gillar jag silver och svart ;)


Polka tomte!



Denna smakade jag på för något vecka sen och hittad nu i skaferiet att jag hade en kvar, vilken lycka :) Hur kunde jag ha glömt den? Haha! Har ni inte provat den så GÖR det, grymt god!


Choklad!



Är så sjukt sugen på choklad, skulle kunna leva på choklad om det vore så ;) Jag har alltid varit choklad älskare men när jag är gravid blir det värre!

Vad är ni mest sugna på?


2011-11-15

God eftermiddag!

Här hemma poppar vi musik för jag är så grymt trött och måste piggna till lite. Har även tänt typ alla lampor vi har här hemma, haha! Är ju så mörkt annars. Noel han röjer på som vanligt här hemma :)

Idag har vi gjort mamma sällskap till sjukan. Det blev en lunch när vi blev klara och innan vi skulle åka hem! Har även precis börjar med maten här hemma, blir så enkelt som köttbullar och pasta. Passar perfekt för det går fort och Noel verkar hungrig. Micke får äta när han kommer då han är hemma runt sju den här veckan och så länge orkar inte jag och Noel vänta på mat då är det nästan läggdags ;)

Vad äter ni till middag idag?


LOVE


Vecka 23 (22+4)



Det här är min andra magbild denna graviditet, när jag väntade Noel tog man helatiden såfort det var en ny vecka men nu är man dålig!


Helvetes natt!!

Som rubriken lyder så har jag haft en helvetes natt! Grabbarna har sovit som grisar inatt medans jag har suttit uppe mestadels av natten av tanvärk från hell. Jag gråter sällan av smärta men inatt var det inte och leka med, fy fan säger jag bara! Jag grät inte en enda gång av smärta när jag födde Noel och då kan ni tänka er vilken tandvärk jag hade och när man är gravid får man inte ta starkare än Alvedon så det var bara att pina sig igenom natten och ringa tandläkaren direkt när dom öppna. Så jag fick tid idag vid lunch så nu är tandvärken borta men mycket fattigare blev man!

Nu på eftermiddagen har jag vikt tvätt, plockat undan lite, duschat och nu sitter jag här och andas ut :) Noel ska snart gå och sova och det är Micke som har nattningen så jag tänkte sätta mig och titta på ensam mamma söker och måla naglar sen tidigt i säng för att ta igen den förlorade sömnen jag fick inatt!


Jul och nyårsoutfit!

Jag funderar redan på vad man kan tänkas ha på sig på jul och nyår. Jag har inget fint hemma som jag kommer i, så jag måste köpa mig något nytt! Men jag är för snål för att köpa två olika så jag kommer köra på samma på jul och nyår då jag inte kommer vara på smällen mer på många många år :P

Detta hittade jag som var fint på hm (som jag skulle kunna få plats med magen i), vad tycker du?


 


Lördag!



Idag har vi bara tagit det lugnt. Har varit sånt tråkväder att man inte velat gått ut! Vi passade på att vila när Noel vilade förut idag, så skönt. Sen har vi kikat på film och busat en massa! För en stund sen så åkte Micke hem till en kompis så jag och Noel är själva hemma ikväll. Så vi ska äta lasange, mysa i soffan och fortsätta våran slappar dag.

Imorgon hoppas Noel på att få träffa sin kusin Liam som är och övernattar hos deras mormor och Ubbe. Sen ska vi som sagt fira farsdag här hemma, Mickes första farsdag :)


Fredag!!!



God kväll! Här har vi fredagmys för fulla muggar. Vi har ätit Tacos, Noel har badat, vi har tänt ljus överallt och busar för fullt. Jag tog en liten paus för att hinna med att blogga. Snart ska vi krypa upp i soffan alla tre och titta på Idol och bara mysa, Noel får vara uppe sålänge han orkar idag!

Idag på dagen har vi träffar Sara o Edvin och Caroline o lilla Wilda. Vi skulle ta en promenad men det var så kallt och trist väder så vi promenerade ner till stan där vi kikade i lite butiker, åt lunch och snackade massa skit! Var hur trevligt som helst. Och nu längtar jag ännu mer till lilla V är ute efter att fått sätt lilla Wilda på 6 veckor :)

Igår var vi ute en sväng med Linda o Tindra, Sara o Edvin sen gick vi hem till Sara o Edvin så lekte barnen och vi snackade skit. Sen på kvällen åkte jag och handlade mat med Mamma och Ubbe. Vi alla var helt slut på kvällen så direkt efter Noel somnade strax efter åtta så somnade vi med!

Ha en härlig fredagkväll för det ska vi ha :)


Gud så skönt!

Idag fick vi hem papper på att Noel har fått plats på dagiset vi sökte. Samtidigt som jag blev jag fick jag en liten klump i magen min lilla fis ska bli stor och börja på daigs. Hur ska det gå? Jag vet att det kommer gå kanon!

Men har lite funderingar om ni kunde hjälpa mig?

- Det står att han har placeringsdatum 17januari, ska han vara inskolad och klar då eller börjar man inskolningen då?

- Sen ska man kryssa i om man arbetar eller om man är föräldraledig med ett annat barn. Jag kommer inte hinna börja jobba innan nästa kommer så jag kommer ju vara föräldraledig men kan man kryssa i fast barnet inte har kommit än? Hur gjorde ni fick andra barnet tätt inpå och inte hann börja jobba?


Längtar!



Jag längtar tills man får börja julpynta. Sätta upp adventsljusstakarna, tomtarna m.m. Och i år längtar jag till julkalendern börjar för i år ska jag och Noel titta på varje avsnitt :) När börjar ni julpynta?


God morgon!



God morgon säger Noel och vinkar glatt :) Efter att ha myst i sängen en stund så är vi nu uppe, Noel leker med lite kökredskap och jag sitter här. Vi ska strax käka lite frukost sen hoppas jag på att få sova en stund för dom här kassa nätterna verkar ha blivit till en vana. Drakula tänderna är väldigt sega på att komma fram, den ena har kommit fram men det är den andra vi väntar på, man ser att det kommer spricka fram vilken dag som helst så när den är framme hoppas jag på att få den sömn på nätterna vi blev bortskämda med förut.

Idag blir vi bara hemma och tar igen lite sömn. Tänkte fixa lite ny musik och bränna på skivor då vi sällan orkar koppla in datorn till hemmabiot och lyssna på musik där så nu blir det att jag mest lyssnar på barnskivor med Noel, haha! Sen tänkte jag även måla om tre ramar till svart och få upp på väggen :) Skulle behöva rensa och fixa i klädkammaren men får se om det blir idag eller om jag tar det i helgen när Micke är hemma då han kan hjälpa till er underhålla Noel undertiden. Noel hjälper inte direkt till fast han tror det han river mest i grejerna och stökar till, haha fisungen!

Vad ska ni göra idag? Ha en fin dag, kram


Nystädat hem!


Bild lånad från google.se

Sådär nu är hemmet nystädat och det luktar så gott! Har tänt ljusen i fönstrerna och ska ta fram lite chips och bänka mig framför Deserate Housewives som börjar snart. Nu är det inga mera måsten så nu blir det att ta det lugnt restena av kvällen.

Idag har Noel lärt sig blåsa ;) Jag blåste honom på magen när jag byte blöja och då skrattade han till och blåste tillbaka :) Sen har han gjort så flera gånger och blir lika glad varje gång, sötnos!

Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon.


Blogghjälp?

När man klickar in på ett inlägg jag gjort, eller ska kommentera så kommer det upp som två menyer. Den ena ser ut som på första sidag och en över med stora bokstäver hur får jag bort den? Någon som vet?


Äntligen ..


Noel hade kvällsbus för några kvällar sen ;)

Shit vad jag har hållt på med min blogg, äntligen ser det ut som en blogg! Nu har jag gjort det stilren bara för att jag får inte till det som jag vill ha det. Men nu har jag en bra grund som jag kan jobba vidare på när jag känner för det!

Förutom att ha fixat med bloggen har jag och Noel umgåtts med Linda nere på stan. Passade på att handla nödvändigheter på In och finn, blev diskmedel, diskborste, rengöringsmedel och glödlampa haha inge rolig shopping. Men jag fick med mig julklapp till Noel så nu är han snart klar, tänkte köpa något litet till. Vill inte visa än vad han ska få, han kankse kikar eller någon skvallrar till honom ;)

Snart kommer Micke hem och då ska vi (läs jag) städa. Ska skura hela badrummet och köket sen damma och ta en sväng med dammsugaren och tända en massa ljus. Sen ska jag hoppa i min Zipperall och mysa i soffan och titta på Desperata husfruar!


Vilket skit!

Skulle ändra min blogg men det gick åt pipan och jag ger upp! Blir bara så arg, inget vill som jag vill idag så jag försöker senare eller någon annan dag så ni får ta att det ser ut som skit på min blogg, haha!

Nu duscha och natta Noel! Och ensam mamma söker :)


Bebis kläder :)

Lilla V har redan fått tre egna små kläder. Det finns så mycket fint!

Detta köpte vi för ett tag sedan:



Och detta fick han av farmor i helgen:
Velouroverall - 80% Bomull,20% Polyester


11 månader!

God kväll!

Idag blir våran lilla prins 11 månader, vart har tiden tagit vägen? Om en månad fyller han ETT år :)

Det Noel kan såhär långt som jag kommer på nu är:
 - Vinka
- Klappa händerna
- Stå själv
- Äter i princip bara våran mat
- Gillar att sitta och pilla med leksaker där man stoppar i tex klossar osv.
- Har tagit ett steg några gånger men verkar inte ha intresset att gå fler steg då det går MYCKET fortare och krypa ;)
- Klättrar upp i sängen, soffan och sin fotölj utan problem och kan nu vända och åla sig ner (dock inte i fotöljen än)
 - Han vet vart lampan är och ibland vart katterna är om man frågar.
- Han gör ljud så det låter som mamma, pappa, där, nej och hej. Fast för oss är det inte att han sagt första ordet än då han inte fattar vad orden betyder utan han bara härmar oss.

Det är vad Noel kan vid 11 månaders ålder fast många av sakerna har han kunnat länge men jag skriver sällan vad han kan vid varje månad, minns inte sist jag skrev :P

Idag har vi haft mamma på besök och Noel blev såklart väldigt glad :) Annars har vi inte gjort mycket här hemma, bara tagit det lugnt! Nu väntar vi på att maten ska bli klar så vi kan äta, idag blir det korv och makaroner. Enkelt och gott!


Söndag!

God kväll! Har inte blivit något bloggande i helgen då vi har varit i vallentuna. Ska berätta mer om helgen imorgon för nu ska jag göra som Noel och sova. Det tar på krafterna och vara iväg en helg tycker Noel och jag håller med ;) Men vi har iaf haft en super mysig helg! Ska även visa imorgon vad svärmor och köpt till Noel och lille V :) Super fina saker! God natt, puss o kram

Dagens goda!

Idag har jag varit duktig i köket, fick för mig att baka! Så idag har jag bakat morotskaka, blåbärspaj och sen god middag med lax och rotgrönsaker. Så nu är vi mätta och belåtna här hemma! Noel gillade mest vaniljsåsen ;)


Våran middag ;)


Våran efterrätt och kvällsfika, som ni ser har jag Noel redan provsmakat morotskakan och den fick mer än godkänt :)


God morgon!

Här är man svin trött, skulle vilja sova många timmar till! Igår tog det tre timmar TRE TIMMAR för Noel att somna och när han väl slappnade av och somna trodde jag att han skulle vara så slut och sova djupt och lääänge. Men icke här har det bökas titt som tätt inatt och sen ville han upp tidigt. Kan inte alla dessa tänder komma upp så han slipper ha ont och böka och vi/jag får sova! Idag blir det vila med Noel när han vilar.

Tand nummer 3

Noel har varit bökig på nätterna i 3 veckors tid och är det fortfarande men det har blivit lite bättre. Och som jag har trott så har nu tand nummer tre kommit upp. Och jag tror den fjärde är på g också. Men till saken brukar inte om två framtänderna på överkäken komma upp före dom på hörnen? För den som har kommit upp är hörn tanden och den fjärde som är på gång är också hörn tand så han kommer se ut som drakula i munnen, haha!

Ni som har barn, i vilken ordning kom era barns tänder upp?


Onsdag!

God eftermiddag!

Idag har vi hängt med Sara och Edvin och det var alltid lika trevligt! Tråkigt bara att vädret var grått och trist.

Ska snart börja med maten, idag blir det köttfärslimpa. Har redan gjort köttfärslimpan den ska bara in i ugnen, det är så lätt och smidigt att göra köttfärslimpa, synd att man inte gör det oftare för det är ju så gott! Men man är ju så lat och bekväm, helst vill man ha en egen kock som lagar mat till oss för det är inte direkt kul att stå varje dag vid spisen. Ibland är det kul, typ på helgerna när man lagar extra god mat och lyxar till det. Men vi har blivit duktiga på att laga mat varje dag, nån gång har vi slarvat. Men nu när Noel äter våran mat vill man att det ska vara hemlagat och bra mat.


Bild lånad från google.se

Resten av kvällen blir lugnt, min dag att lägga Noel och när han somnat blir det kramas med Micke framför Greys och kanske öppna kebab chipsen är ju faktist lill lördag idag ;)

Hur har eran dag varit?


Tisdag!

Idag har vi spenderad dagen hemma hos Sara där Sara och Annette kom med deras bebisar. Vi åt god fika, barnen lekte och vi snackade en massa som vanligt :) Påväg hem somnade Noel så tog en lite extra promenad innan vi gick hem. Väl hemma så tog jag tag i dagens sysslor. Micke jobbade över idag igen så när han kom hem unnade vi oss pizza och fy vad gott det var :) Idag var det Mickes kväll att natra Noel (vi kör varannan) så jag passade på att färga håret, så nu är det jämt och fint och utväxten borta. Måste säga att jag trivs mycket bra i rött hår :) Sen tittade jag på nya avsnitt av walking dead. Nu ligger jag i en nybäddad säng bredvid mina två hjärtan som sover och lilla V i magen är vild ;) mys! Tänkte sova nu, god natt!!