Förvaring Kattmat ...

Hittade en fin förvaringsburk som är rätt stor som man kan ha kattmaten i istället för en ful stor säck som står framme. Den ska finnas i helsvart oxå, och jag vill bara ha en sån :)

Kattmat - förvaringsburk

Ni kan ju hålla med om att det är finare att ha en sån här istället för en säck! Finns på Milq.se, har även sätt en sån här på Chili butiken i barkaby. Vad tycker ni?


Läkarbesök och tillgång till lägenheten !!

God morgon!!

Idag vid ett ska jag till läkarna och gå se om jag ska jobba halvtid eller om jag inte ska jobba alls. Se vad läkaren tycket, shit det är bara 2 månader och 12 dagar kvar :) Juste i tisdag var jag som sagt och tog sprutan och det gick fint, kändes inte alls när jag tog den vilket var skönt. Gillar inte sprutor direkt!Sen så passade vi på att åka till Värmdö där vi inhandlade Anders pressent, sen åkte vi till Skärholmen och Ikea. Fick med mig plastbackar till klädkammaren och lite små saker men inte skötbord som jag ville ha då den var tillfällig slut, typist! Men då har jag en anledning för att åka dit snart igen :) haha!!

Ikväll får vi tillgång till lägenhetenimorgon är det flyttdags, vi får hjälp av våra kära familjer :) Men vi börjar nog lite smått ikväll beroende på när dom lämnar lägenheten. Tänkte ta upp alla lätta saker och vår mat och kläder sen är det bara kartonger och möbler kvar då vi får bär hjälp. Tänkte även sätta ihop vår sängstomme idag så vi bara kan lyfta i sängarna imorgon. Ska bli skönt att få den här flytten gjort så man kan lägga ner tid på att fixa iordning trean så jag hinner ta det lugnt lite innan det är dags för förlossning :)

Dom senaste dagarna så har jag haft som "mensvärk" till och från och tryck på lite där nere, kan det vara barnet som fixerar sig? Ska till BM imorgon så ska fråga henne vad det kan bero på. Men jag har känt iaf att magen har vuxit mycket på bara några dagar. Ska bli kul och se om jag har stigit på kurvan :)

Nu ska jag äta lite frukost/lunch sen fixa mig så jag slipper stressa i sista sekund som alltid , hehe!

28 September 2010

God morgon !!

Idag ska jag till huddinge sjukhus och ta prover och få en spruta, ursh hatar att ta sprutor. Detta gillar vi inte, haha! Men jag måste ta det för att jag och bebis har inte samma blodgrupp eller båda vi har B men sen är jag tydligen RHD - negativ och barnet är positivt så jag måste ta en spruta för att hindra så jag inte bildar antikroppar. Är inte helt insatt i det där men skulle få mer information idag. Men min Bm sa att det var inget jag ska oroa mig för så det tänker jag inte göra heller. Sen ska jag få en spruta efter förlossningen oxå. Som tur är så följer mina fina gummor med så jag slapp åka dit själv. Så efter vi varit där så tar vi en tripp till Skärholmen, Ikea och värmdö :) Så det blir en hel dag med dom allra bästa !!

Hörs senare!!


Höst myys !!!

Nu när hösten är här behöver man myskläder :) Och jag ska införskaffa mig en flece morgonrock och ett par fårskinnstofflor sen är jag redo att njuta av hösten/vintern på riktigt :)


 


Ny musik !!

ÄNTLIGEN har jag tagit mig tiden och fixat en ny lista på Spotify med bra ny musik, hade tröttnat på mina gamla listor så jag tog bort dom och fixade en helt ny :) Så nu kan jag och "Noel" digga till en massa bra musik, haha !!

Väntar på att försäkringskassan ska ringa upp så jag vet när mina pengar kommer, för min chef hade glömt att anmäla mig som halvtidssjukskriven så jag fick hem ett papper i torsdags att dom inte kan betala ut då jag inte är anmäld och undrar hur jag jobbar för jag har skickat in mina sjukintyg och sjukskrivningen så jag har iaf gjort rätt från mig. Hoppas dom kan skynda på sig slipper man leva på nudlar resten av månaden, hehe! Ne så illa är det inte men har man räknat med mer pengar så blir man irriterad. Jag var plats 195 när jag ringde för kanske 20 min sen så vi får se hur lång tid det tar innan dom ringer. I fredags var jag på plats 300 då gav jag upp!

Nu ska jag fixa lite lunch sen sätta på mig mitt face så man är redo tills det är dags att gå och jobba mina 4 timmar :)

Tim Berg - Bromance

As skön låt som Bella tippsade mig om igår :)


Shit så den växer :)


Vecka 30




Bebis:

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka.

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.



Mamman:

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.



Magbild:



Måndag !!

God morgon!

Då var det måndag igen, har varit dålig på att blogga men har full rulle här hemma.

Veckan som varit har jag jobbat, handlat lite grejer till nya lägenheten, träffat mina vänner, packat och fixat här hemma, varit på kryddparty, firat min kusin, haft syster och barn på besök. Kort och gott :)

Denna vecka kommer nog gå fort. Idag blir det jobb, imorgon ska jag till Huddinge sjukhus och ta prover och få spruta (aj, hatar sprutor), onsdag jobba, torsdag till läkaren och prata om ifall jag ska fortsätta jobba eller inte, fredag ledig för då flyttar vi :) Och på lördag ska vi städa det sista sen ska vi på 35-års fest :) Så nu får det bli fredag och helg :)

Har tagit magbild så kika in om en liten stund :)


Vecka 29

 

 

Bebis:

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.



Mamman:

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Tisdag !!

God dagens!

Ursh vad mörkt det har blivit på mornarna när man ska gå upp känns som om man är uppe mitt i natten, men det är jag ju nästan då klockan ringer fem varje morgon. Efter jobbet idag så plockade Mamma upp mig så åkte vi till sjukhuset och lämnade kiss prov som jag har tagit för att se om jag har urinvägsinfektion då jag har så mycket sammandragningar och tryck där nere så på torsdag får jag svar. Är det inte det så ska jag till en läkare så ska dom titta ifall min livmodertapp har blivit påverkad för det är inte så bra då det är förtidigt för att sätta igång något. Så vi får vänta och se, sålänge så är det vila som gäller. Och på torsdag ska jag till en sjukgymnast igen för att göra en graviditets bedömning för att se om jag klarar av att jobba eller ej sen ska dom se ifall om min foglossning har blivit bättre eller sämre. För mig känns det som vanligt!

Nästa vecka flyttar vi :) Äntligen är det nära, hehe! Igår var jag och Mamma och köpte nya gardiner till köket, nya blommor och krukor så det blir fint där uppe. Ska bli roligt att få fixa iordning och göra det mysigt! Vi kan iaf fixa iordning vardagrummet och badrummet då dom inte ska målas om eller fixas så det är skönt att man kan boa in sig i något utav rummen. Förhoppningsvis börjar vi måla nästan direkt :) Tänkte ta mig till ikea den här månaden och köpa lite saker som vi behöver och sen skötbordet så jag kan måla om det och sätta ihop det så det fixat, kommer nog kännas på riktigt då man får in den i badrummet :)

Ikväll ska jag först på fika hos min Moster då min kusin Adde har fyllt år (så grattis till dig i efterskott) sen vid halv sju så är det kryddparty hemma hos Sara vilket ska bli intressant och trevligt :) Så nu sitter jag här och har precis målat mina naglar vilket behövdes och ska snart kolla vad man ska ha på sig och fixa till håret och sminket.
Så ni får ha en trevlig tisdagskväll för det ska jag ha !!!

Byrå till Noel

Har tittat runt lite på en byrå till Noel´s rum då det kommer vara lättare att kunna vika hans små kläder än att hänga upp det i en garderob eller i klädkammaren. Så då hittade jag denna vilket är ett fynd :)

Klicka för att se nästa bild

Hittade den på blocket för 200kr så troligtvis så ska mina underbara svärföräldrar hämta den imorgon då den finns norr om stockholm så det blir närmare för dom än att min tex min pappa ska åka från nyköping och hämta den. Men visst är den fin? Skulle färgerna inte vara lika fina i verkligheten så kan man måla om den för dom hade målat den såhär. Och isf ska jag måla grått där det är ljusblått och svart där det är mörkblått då Noel ska ha vitt, grått, svart och blått i sitt rum :) Kommer bli fin fint :)

Magbild Vecka 28

Jag gillar inte riktigt det här med magbild nu när man bara blir större och större för man känner sig inte snygg/sexig överhuvudtaget. Bara fet :P Men jag är snäll och delar med mig och det kan vara kul att titta tillbaka på själv sen. Det är på bilder man verkligen fattar att man har fått en rejäl mage :P


Onsdag !!

God kväll!

Då var det redan onsdag, veckorna går fort nu inte för att jag klagar :P
Jag längtar tills vi har flyttat så man kan få börja fixa iordning för nu är det saker överallt. Vi sover numera i vardagsrummet då vi köpte ny säng och vi har inte kastat den gamla än men min snälla Pappa ska hjälpa oss med det nästa vecka :) Då kan man börja ställa in alla kartonger och det i sovrummet och börja packa ner resten och börja städa så man bara har i princip golven, listerna kvar när vi väl har fått bort alla möbler till nya lägenheten. För när man väl har fått in sina saker i nya har man ingen direkt lust att städa och fixa i gamla.

På tal om annat så känner man verkligen att "Noel" har vuxit då man ser i princip hela tiden när han rör sig och man kan nästan känna ifall om det är rumpan, huvudet eller ett ben/arm som puffade förbi handen. Det är en sån härlig känsla. Inatt låg jag vaken och kände hur han rörde sig fick nästan tårar av glädje. Jag är så lycklig över att bli mamma och ska snart få se hur vår underbara son ser ut. Jag längtar som en tok efter dig !! Mammas hjärta :)

Nu ska vi ta kort på min mage så lägger upp en bild snart, efter det blir det tv och mumsa på marabou apelsin krokant en favorit :)

Vecka 28


Bebisen:

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.


Mamman:

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Måndag !

God morgon!

Sorry för dålig uppdatering men har inte orkat eller haft så mycket att blogga om.

Förra veckan så jobbade jag och packade. Vi var försej hos barnmorskan i onsdags, allt såg bra ut och vi fick höra på Noel´s hjärta :) Har gått upp 6 kilo sen jag blev gravid, trodde jag skulle gå upp mycket mer men hoppas det inte blir så många kilo till :P För allt och mycket mera ska ju bort sen, hehe !! Träffade även mina bästa vänner på stan efter bm besöket vilket var mycket trevligt.

Sen i fredags så blev det en spontan dejt med Bella, Mindy och Colin. Vi åt lunch på stan och sen gick vi runt och tittade lite. På kvällen så kom min "bror" Adde och hans tjej Denice över och hälsade på så det blev lugn kväll.

I lördags så åkte Micke på hockey med Ubbe, Adde, Denice, Berra och Daniel så då passade jag och mamma på att åka till Weda textil och köpa mönster och garn till en tröja som mamma håller på att sticka :) Och jag hittade jätte fina gardiner som jag ska köpa till köket sen när vi flyttar :) Efter vi varit där åkte jag hem åt lunch sen hämtade Bella, Mindy, Colin och Linda upp mig för att åka ut till Taxinge där Linda och Tobbe hade ordnat ett kalas till söta Tindra som hade blivit ett år. Hon var så söt när hon satt på golvet med alla sina paket och skulle öppna dom :) hehe! Sen bjöd dom på världens godaste tårta, Linda du ska få lära mig att göra en sån sen för den var super god och fin. Tårtan såg ut som tummen :) Sen åkte och jag började packa ner massa köks porslin som inte används och sen gick jag över till Mamma en snabbis sen blev det soffan resten av kvällen.

Igår söndag blev det en lugn dag. Svärfar kom över med kartonger så vi kan packa ner massa mer :) Sen åkte vi med Mamma och Ubbe till Willys och fyllde på kylen och frysen vilket verkligen behövdes.

Idag är det måndag vilket innebär jobb, och den här veckan jobbar jag em så jag jobbar mellan 14.36-18.40 :)
Och idag ska vi hämta våran nya säng oxå, äntligen kan man sova utan att det ska bli så trångt. En sån här har vi köpt:




Det är två 90sängar, bäddmadrass och den här sängstommen i ek, äntligen ska vår lilla familj få plats utan att trängas. Nu har vi en 140 säng vilket är litet när man är två vuxna plus två katter som envisas om att sova i sängen och snart ska våran lilla prins få plats oxå :)

Tisdag !!

God kväll!

Idag efter jobbet så hämtade mamma upp mig så åkte vi ner på stan och köpte present till Max, sen åkte vi till coop där jag tittade efter vilken gråa färg jag ska ha på väggen men hittade inte riktigt den så ska till någon färgaffär sen och se om dom har. När jag kom hem har jag bara tagit det lugnt, vilade en stund vilket var skönt då man sover dåligt på nätterna.

Nu fixar jag middag och väntar på att Älskling ska komma hem från jobbet. Ikväll är det premiär av Idol vilket man inte får MISSA :) hehe! Till Idol ska vi äta bullar som jag tog upp från frysen från sist jag bakade så nu finns det inga påsar kvar så blir till att baka när vi flyttat och fylla frysen med bullar och sen mockarutor, mums :)



Försten ska ni se Idol?


Vecka 27




Bebisen:

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.



Mamman:

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.




Magbild kommer senare har inte tagit någon och är lite dålig på det, men under veckan dyker det upp en bild LOVAR :)


Måndag !!

Idag har jag fått mycket gjort, skönt! Först jobbade sen hämtade mamma mig så åkte vi hem hit och hämtade massa skräp och åkte till Tippen, blev två omgångar med bilen full men nu är allt kastat. Gud så skönt säger jag bara. Ska åka med pappa sen innan vi flyttar och slänga våran sängstomme vi har nu för vi ska köpa en större säng. Sen när jag kom hem så har jag plockat undan, fixat mat, diskat. Tänkte vika tvätten sen ta en dusch innan Ullared börjar :) Ska tända lite ljus och ha mys i soffan Eco ligger redan laddad här i soffan och myser :P hehe!

Idag går jag in i en ny vecka, redan v.27 :) Det går fort nu, och det gillar vi för vi längtar så enormt mycket efter dig !!

Söndag !!

God kväll!

Igår var vi som sagt hos Bella och Anders, vilket var trevligt som vanligt! Tiden går så fort när vi är där.
Vi kom hem strax innan tolv och då gick vi förbi kolgrillen som ligger här för det var något band som spelade och sen var mamma, Ubbe, Moster, Mormor och Morfar där så vi sa hej och dansade någon dans och sen gick vi hem strax innan ett och somnade på direkt.

Idag har vi bara slöat här hemma, har kollat på Vampyrer suger. Den var inge rolig alls, blir förmycket! Sen har jag tagit ett långt bad och nu har jag precis tittat på One tree hill, haha! Och nu ska vi sätta på filmen Salt och äta lite chips och dip :) Sen blir det att lägga oss i sängen och titta på Irene Huss.

Imorgon blir det jobb och sen hämtar mamma mig vid kvart i elva då jag redan slutat så får vi se vad vi gör. Ska iaf till tippen men vet inte när dom öppnar. Och sen går jag in i en ny vecka, redan v27 :)

Ni får ha en mysig söndagskväll för det ska vi ha så hörs vi imorgon !

Snuttefilt

En snuttefilt från Teddykompaniet skulle jag vilja ha till "Noel" dom verkar så mysiga plus att jag redan köpt en som spelar från samma märke. Visst är dom fina?






En sån här som spelar musik när man drar den i svansen har han, den första på bilden nedanför:


Spontan kväll !!

Nu har vi precis kommit hem efter att ha ätit mongolisk bufé här på stan med svärföräldrarna, så nu är vi proppmätta :) Dom var så snälla och kom hit med en ny dammsugare till oss då M har dammsugit så hårt så den andra gick sönder :P Sen fick jag en jätte fin buket med blommor och lite små smaker :) Dom är snälla dom!!

Nu ska vi åka till Bella och Anders för en lugn lördag kväll med chips och dricka för mig och bella och öl för killarna :) hehe!!

Ha en trevlig lördag kväll det ska vi ha :)

Snabbt det gick :)

Då är vi klara med förrådet, och jag som trodde det skulle ta hela helgen :P Haha!! Så imorgon ska vi försöka åka till tippen och kasta en massa skit och sen åka med pappa en annan dag med dom stora sakerna för då behöver vi släp. Men gud så skönt att vi blev klara redan, så nu sitter vi och väntar på att svärföräldrarna ska komma och hälsa på :)

Nu ska jag bara andas ut här i soffan innan dom kommer för jag är helt slut i ryggen, hörs senare!

Lördag !!

God morgon, sitter här och äter frukost och väntar på att min kära Sambo ska gå upp ur sängen så vi kan börja med att rensa i förrådet. Det är vad vi ska göra denna helg, roligt va? ICKE!! Sen kommer svärföräldrarna hit och hälsar på, det är däremot roligt :)

Igår var det fredag och det bestod av myskväll. Vi åt god mat, chips och tittade på kristallen sen en film men då somnade jag för det var action :P haha!

Skönt är det iaf med helg fast vi ska rensa och dona här, ska väl ändå vara dåligt väder?

Hittade ett test ..

.. på Sandras sida. Såhär går testet till:

Ringtestet!
Häng vigselringen eller annan ring som tillhör gravida kvinnan i en kedja och håll över magen.
Pendlar den fram och tillbaka blir det en Pojke, gör den cirklar blir det en Flicka.

Jag har svårt att tro på sånt men var tvungen att testa och på mig så pendlade den fram och tillbaka vilket då visar att det är en pojke och det stämmer ju med tanke på att jag väntar en pojke enligt ultraljudet :) Men jag har ändå svårt att tro på det, men shit vad coolt :) Har du provat det?




Torsdag !

Då var det redan torsdag, skönt! Och vi är inne i september :) Om om en månad bor vi i nya lägenheten, sweet!

Igår var jag på stan en snabbis innan jobbet och träffade mina goa brudar och deras goa barn (utom Mindy som var på dagis). Och fler barn kommer det :P Vi kommer behöva låång bord när vi ska fika/luncha på stan, hehe! På jobbet gick det bra, hade saker att göra helatiden och det kändes sen när jag kom hem, kunde knappt röra mig. Micke fick hjälpa mig upp ur soffan, kunde inte ens lyfta rumpan eller benen så ont får jag på kvällarna om jag har ansträng kroppen lite. Snart är det över och då hoppas jag att denna foglossning försvinner som det oftast gör!

 

Idag har jag bara tagit det lungt nu på förmiddagen är trött sov dåligt inatt vaknar typ var tredje/fjärde timme. Kanske kroppen som ställer in sig på att vakna så ofta för att amma? Kan det vara så?

Snart blir det att åka till jobbet och jobba sina fyra timmar sen hem och äta chili corn carne och se någon film. Blir att ta ett varmt bad också, när man ligger i badet så försvinner smärtan för ett tag så skönt!