Helt slut ...

Jag är helt slut, somnade på soffan och vaknade nyss. Kände att jag behövde det! Nu ska jag gå till affären för att handla det som fattas till maten, blir Tacos ikväll Mums !!

Casper och Eco har verkligen blivit gosiga. Eco har alltid varit gosig med nu har Casper på bara någon vecka blivit jätte jätte kelig. Han springer efter en och "pratar" och vill att man ska ta upp honom, sätter man sig ner så hoppar han direkt i knät och vill bli klappad och sen kan han bara ligga och njuta i soffan. Man ser att han är nöjd med livet :) Det är skönt att han har gått från en vild busing till en kelig katt. Förr kunde man knappt ta upp honom om han inte kom själv för då hoppade han ner och kunde inte få ro och ligga still och gosa i någons knä.

De e helt sjuk. Jag vet inte ens hur lägenheten ser ut men har redan planerat i huvudet på färger på väggarna och hur det ska se ut, haha! Tror jag vet hur den ser ut för den borde se ut som en annan trea i det här huset.

Ne dags för affären och börja laga mat så det är klart tills Älsklingen kommer hem.

30 Juni

God dag!

Nu har man precis kommit hem från jobbet. Skulle ha dejt med Emma idag men hon ska jobba så vi flyttade det till söndag istället.

Fick roligt besked idag, vi kanske ska flytta :) Ska titta på lägenheten imorgon kväll så jag hoppas att den är fin och att den är bra planerad. Lägenheten ligger en trappa upp från våran och är en trea på 68kvm och billig hyra mot vad hyresvärdens hyror brukar ligga på.  Så nu håller vi tummarna på att den är fin :)

Undra vad man ska äta till middag idag, har ni några idéer? Har så dålig fantasi när det gäller man nu för tiden.


God Natt !!

Nu ger jag upp för idag. Imorgon är en ny dag, God natt !!


Min söta bebis Casper!


Veckans planer:

Måndag: Jobba, sortera i källaren.

Tisdag: Jobba, åka till Tippen med Mamma och kasta massa skräp, städa hemma.

Onsdag: Jobba.

Torsdag: Jobba, gå på bio med Linda och Sandra och se nya Twiligt och titta på en lägenhet :)

Fredag: Jobba, dejt med Linda och Tindra.

Lördag: Inga planer än så länge.

Söndag: Dejt med Emma.


Vecka 16

 

Bebis:

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du:

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram.

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.


Lite nytt här hemma :)

Har fixat lite nytt här hemma som jag inte visat, tänkte visa er nu. Bättre sent än aldrig, haha !!


Tv-bänken som vi köpte av Bella, exakt likadan som jag hade innan fast i ek så det passar resten av rummet.


Flyttade "piff" och "puff" (pallarna) till andra sidan vilket blev bättre.


Nya soffan som vi köpte av Bella. Den är större än den vi hade innan och hel, hehe! Katterna hade förstört den andra så denna får dom ge fan i.

                          
Gjorde egna tavlor häromdagen, vad tycker ni??


Vecka 15

 

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.

Fakta: blimamma.se


Midsommar 2010

God kväll!!

Igår var det midsommar och vädret var kanon. Vi var ute hos Linda och Tobbe där vi åt silllunch, spelade kubb, grillade massa mat och blev sönder biten av all mygg :P Men det var riktigt trevligt, alla var på topp t.o.m jag och Bella som inte får dricka :P hehe!



Idag har vi varit med Bella, Anders och Mindy på heron. Vi åt mat på Olearys och medans killarna spelade i spelhallen så gick vi tjejer till Hemtex och tittade, dom hade massa rea så jag fick med mig trä bokstäver som står HOME som står i tv-bänken sen en "kopp" till våra tandborstar och ett hjärtformad kudde till badkaret. Efter det åt vi glass och sen handlade hem gott från Willys och åkte hem. Efter det har vi kollat på film blev Wallander och Beck.

Juste vi har köpt Bellas och Anders gamla soffa kan fota den sen och visa hur det blev, vi är nöjda. Hoppas inte katterna förstör denna soffa. Har ställt fram en sprayflaska med vatten om dom skulle klösa på soffan, än så länge har dom var duktiga :)

Nu ska jag kolla lite på datorn sen blir det sova, God Natt!!

Hipp Hipp HURRA HURRA !!!

Idag fyller min Pappa år, så GRATTIS till dig !! Du är världens bästa pappa :) Älskar dig!


Helgen som varit ..

Så hade vi Liam (min syster son) hela helgen, han är så rolig och mysig. Vi har hunnit med mycket denna helg.

I lördags åkte vi med tjejerna till Trosa marknad där även min Pappa (Liam morfar) kom och åt lunch med oss sen tog han Liam och gick runt med honom båda Pappa och Liam njöt av ensamtiden dom fick. När vi kom hem sov både jag och Liam låång lunch båda var helt slut, hehe! Sen kom Mamma (Liams mormor) och Ubbe förbi och hälsade på. Så jag och Mamma badade Liam och han älskar verkligen att bada, tog bilder med system kameran här är min favorit från badet.



I söndags så möte vi Bella och Mindy för att promenera till Torekällberget där vi gick runt och tittade på djuren. Liam sa hej då till djuren när han hade tittat klart, hehe! När vi stod vid lammen sa han hej då Bää sen skulle han vidare till nästa djur :) Mindy verkade oxå tycka det var kul hon pekade på djur och gick runt och körde sin vagn, hehe :)

              
Klicka för större bild

Efter torekällberget gick vi ner på stan för att äta lunch och se på Erik Grönvall som spelade. Va lite folk det var, verkar inte gå så bra för honom. Vi lyssnade på en låt sen tröttnade vi och Liam trodde det var Erik Saade och ville höra manboy (hans favoritlåt) så han blev lite besviken. Så vi tog bussen hem och det tyckte Liam var spännande han satt där med stora ögon, hehe! På eftermiddagen kom Mamma och Ubbe hit för att träffa Liam en gång till innan Syster och Per kom för att hämta honom. Dom hade varit i tyskland och ullared med lilla Max. Så vi fick pressent för att vi hade ställt upp med Liam, Micke fick en platta öl och jag fick choklad och ullared trosor :)


Det var full rulle i helgen men den var rolig, saknar Liam nu är så tyst och tomt här hemma. 
Nu ska jag hjälpa Micke med maten som kom precis hem, vi hörs!


Går in i vecka 14 idag ..

Bebisen:

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Du:

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.

Fakta: blimamma.se


20-års festen !!



Här är ett litet collage från Davids 20-års fest!


10 juni

God morgon! Eller morgon och morgon är det väl inte, har varit vaken ett tag. Började morgonen som vanligt med att spy, är så trött på illamåendet hoppas att det ger med sig snart. Ne nog pratat om det, haha!

Helgen som var, var väldigt trevlig.
I fredags var jag med Linda till Skärholmen, sen handlade vi mat och tog en glass på stan. Sen åkte vi ut till henna och väntade på Tobbe skulle komma hem så han kunde tända grillen. Vi grillade mat och tittade på film, var mycket trevligt! Sen busade vi med Tindra såklart :) Hon är en riktig bus fia, alltid en leende på läpparna och hennes söta tand som sticker upp :) Jag älskar verkligen barn och längtar tills våran kommer så man kan få njuta varje dag :)
I lördags åkte vi till Vallentuna för att gå på 20-års partaj hos M:s syster för hennes son fyllde år. Blev väldigt god mat och tårta, hehe! Hade nog varit extra roligt ifall man hade fått dricka lite, hehe! (Tänkte lägga in lite bilder senare från festen.) Runt tolv gav jag upp kände att jag var för trött och för nykter mot alla andra, haha så jag tog nyklarna hem till M:s föräldrar som vi skulle sova hos och tog en promenad dit och somnade på fem röda, hehe!
I söndags så satt vi ute i solen på morgonen medans svärföräldrarna sov, hehe! Jag drog upp M för jag var pigg och ville gå upp så han fick palla sig upp fast han var så bakis, haha! Han spydde mera än mig :P När svärföräldrarna vaknade så åt vi frukost och fixade oss och åkte till Barkaby och tittade i affärer. Var inne en snabbis på babyproffsen för att kolla priset på vagnen vi vill ha så nu vet vi vad vi behöver spara och att den finns där. Sen var vi inne i en heminredningsbutik som heter Chilli (tror det heter så) dom hade en massa fint. Såg några snygga soffor som jag blev sugen på att köpa sen. Vi måste ha en ny så småning om, våran är förstörd av katterna plus att den är sliten. Sen vill jag ha en större med tanke på att vi måste flytta till större och då får man plats med en större soffa. Efter barkaby åkte vi hem, båda var helt slut så det blev varma mackor till middag och sen somnade vi tidigt!
Det var våran helg det :)


Graviditetsvecka 13

Foster c:a vecka 13

Bebisen:

Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.


Du:

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Fakta: blimamma.se


3 Juni

Puh, har precis städat lite här hemma och det var ingen lek. Varje gång jag i princip böjde mig ner så hulkade jag har inte kvar något i magen så nu står jag och hulkar utan att det kommer upp något, riktigt irriterande. Lämnade dammsugningen åt Älskling för det orkade jag inte göra :P Snart är han hemma så borde börja med maten blir inget specielt Tomat soppa med lite pasta i.

På lördag ska vi på 20-års fest i Vallentuna, Mickes systerson fyller år. Ska bli trevligt, hoppas bara att man inte mår allt för dåligt. Dom bjuder på grillat och det är hatt tema, tur att man är nykter och inte dom andra så när dom fått i sig några glas kan man ta av sig den för ingen lär väl märka, hehe :)

Tänka smörja in med b.u.s idag så man får lite färg kan inte vara så blek som jag är nu för mina svärföräldrar kom hem från Spanien igår. Tänkte passa på att sola lite på söndag hos svärföräldrarna innan vi åker hem vi ska nämligen sova hos dom.

Oj tiden rinner iväg dags att börja med maten, ciao !!

Sådär ja ..

Har suttit och fixar med Emmas blogg ett tag nu efter att ha fixat min egen :) Nu känns den mera personlig!
Sitter även och lyssnar på musik och väntar på att Älskling ska komma hem och då ska vi äta middag. Idag blir det potatis, sprödbakad fisk och kall dill sås. Är inte så sugen på mat pga mitt illamående, när försvann erat illamående när ni var gravida? Jag har haft mitt i flera veckor och jag får knappt behålla något mat eller dryck. Hoppas det går över snart så man kan få njuta av graviditeten.

Nu ska jag plocka undan lite och börja med maten sen ta ett bad innan Ugly betty och sista avsnittet av Desperate Housewives börjar.

Föresten idag ska min syster springa Vårruset och jag hoppas att det går bra för dig, lycka till :) Dom är några mammor som har anmällt sig, tycker jag är starkt gjort :) heja heja Carro !!

Nya sommarplågan ?

Hittade denna på min systers blogg, var bara tvungen att lägga upp den :)



Haha, vad tycker ni?!

Vecka 12

Du:

I slutet av veckan är din livmoder för stor för att rymmas helt och hållet i ditt bäcken. Det är möjligt att du kan känna livmodern strax ovanför blygdbenet.

Livmodern fortsätter att växa genom hela graviditeten, och återgår till  normal storlek inom några veckor efter förlossningen. Innan graviditeten är livmodern nästan solid och väger c:a 70 gram, men vid förlossningen väger den omkring 1.1 kg och innesluter fostret, fostervattnet och moderkakan!

Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor brukar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne, särskilt om det inte är din första graviditet.

Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.

Bebisen:

Fostrets längd är denna veckan ungefär 4-5cm och väger mellan c:a 40 gram, mer än en fördubbling på bara 3 veckor!

Vid den här tiden börjar fostrets skelett att bildas och förkalkas så sakteliga, även om ändarna förblir mjuka och flexibla ända upp i tonåren för att kroppen ska kunna växa. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker.

Hypofysen har börjat producera hormoner och det är vanligen möjligt att höra hjärtslagen med en doppler hjärtmonitor. Bebisen har också börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydde de ännu inte färdiga ögonen.

Även om du inte kan känna bebisen röra sig ännu så kan man stimulera honom så att han öppnar munnen och rör fingrar och tår.

Fakta ifrån blimamma.se


Lite bilder..

Tänkte det var ju ett tag sen jag skrev eller la upp bilder här kommer lite nya bilder dock ingen på mig, haha!!