Vilken lyx, min underbara sambo kom med en...

img_5783 (MMS)

Vilken lyx, min underbara sambo kom med en kopp varm choklad och grädde :) till de blir det lussebulle och chokladboll som vi bakat själva :)


30 November

Imorgon är det 1:a december, vart har året tagit vägen? Känns som det nyss var nyår, haha!

Igår kom Mamma förbi här på dagen och hälsade på, så vi tog en promenad till Mormor och Morfar där vi fikade och babblade :) Sen på kvällen när Micke kom hem åt vi god mat och sen började vi baka lussebullar, dom blev svin goda men inte så vackra ;) Men Micke var duktig som försökte iaf, hehe!



Vi bakade också pepparkakshus men när vi skulle sätta på glassyren så rann det bara så vi kastade den, haha!



Idag har vi varit hos BM, vilket gick hur bra som helst! Värderna var bra och hjärtljudet lät fint. Var lågt idag då Noel sov för typ första gången när vi var där, hehe! Huvudet låg långt nere och har det gjort rätt länge så han är startklar att komma ut :P Vi fick en ny tid om en vecka, får se om vi ses då eller om det här var sista. Vi hoppas ju på att det här var sista men jag tror vi kommer kunna gå på nästa. Men vi fick nummer till bvc och hon förklarade vad som väntas efter så vi är redo ifall vi inte ses nästa gång!

När jag kom hem blev det en frukost framför en film sen ringde mamma så vi åkte ut på en tripp. Blev till Ica Maxi där jag köpte ramar till mina tavlor jag ska skriva ut sen. Och sen blev det bort till moraberg där det blev lite hygien artiklar och sen julgranskulor, tomte m.m. Sen åkte vi förbi Willys och handlade lite mat. Så ikväll tänkte jag laga mini julbord. Blir potatis, prinskorv, köttbullar och sill :) Skulle vara gott med gravad lax men det får vänta till jul om Lilleman har velat kommit ut tills dess :) Återstår och se !

Vecka 39

 

Bebis och Mamman:

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.


Fullgången bebis v 39


Söndag och 1:a advent !!

God morgon!

Jag har varit uppe med tuppen, klockan sex var jag pigg och hungrig så jag gick upp åt en lätt frukost och började vika all tvätt som vi tvättade igår. Och nu har jag även plattat håret, satt på lite maskara och klätt på mig, tänkte gå till Ica när dom öppnar och köpa go frukost sen ska jag väcka Älskling så vi kan äta 1:a advents frukost och tända första ljuset, mysigt!!



Igår var en dag då vi hade fullt upp, hann inte ens med hälften kändes de som. Vi åkte ner på stan tills dom öppnade och köpte det sista till granen, födelsedagspressent till Mamma och sen lite annat som fattades här hemma till julbakningen. Sen hem och målade snickerierna i Noel´s rum, skottade balkongen och satte upp julbelysning där ute, stor städade och tvättade sex maskiner med tvätt, gjorde iordning Noel´s rum och lagade god middag. Sen var klockan redan sju och vi var helt slut så vi gav upp för dagen! Så idag ska jag baka lussebullar, pepparkakor och pepparkakshus för det hann vi inte med igår, sen såg jag att vi måste skotta balkongen igen då man våran fina belysning är täkt med massa snö :P

Tänkte att jag ska fotta här hemma hur vi fått det nu när vi är klara med all målning, dock är det lite fix kvar men det är det alltid :P

Hörs senare ..

Haha när man tittar ner så ser det ut som ...

img_0067 (MMS)

Haha när man tittar ner så ser det ut som att jag inte behöver en till lussebulle :) Föresten så är mina katter lite knäppa Eco är galen i lussebullar och Casper i pepparkakor :)


Så här ser min middag ut idag. Enkelt och ...

img_2332 (MMS)

Så här ser min middag ut idag. Enkelt och gott :) Precis som man vill ha när man äter själv. Tänkte ta ett bad efter maten sen slå in några julklappar sen blir det Idolmys med lussebullar, pepparkakor och julmust :)


God natt !!

Nu har jag även gjort om bloggen lite så man får mera jul känsla :) Visst passar det med vädret vi har ute, snö snö och mera snö!

Ne nu ska jag krypa ner i sängen och göra Micke sällskap för imorgon ska jag upp skapligt för att träffa Bella med barnen på stan och fixa dom sista julklapparna. Sen blir det hem och bara ta det lungt och njuta av att det är fredag, dock är jag själv imorgon men det kan vara skönt det med men helgerna är typ bara då vi ses jag och Micke. Han kommer hem så sent på vardagarna så det blir bara äta och sen sova. Men på lördag får jag ha honom hemma hela dagen så det ska bli mysigt :)

God natt sov så gott för det hoppas jag att jag ska!!

Nu är adventsljusstakarna i fönstret uppe ...

img_5522 (MMS)

Nu är adventsljusstakarna i fönstret uppe och julgardiner i vardagsrummet :) blev mysigt!! Längtar tills man får fixa granen och ta upp lite tomtar. I helgen blir de baka pepparkakor och lussebullar med Älskling :)


Så nu har jag fixat våran adventsljusstake...

img_1957 (MMS)

Så nu har jag fixat våran adventsljusstake, stilrent precis som vi gillar :) blev sugen på att sätta upp adventsljusstakarna i fönstret idag får se om Micke orkar hämta de i källaren annars får de bli på lördag :)


På väg ner till stan för att luncha med Be...

img_0179 (MMS)

På väg ner till stan för att luncha med Bella och Sandra och deras små killar :) Blir även att köpa julkappar. Ha en bra dag!


Ligger i badet och har sällskap av Eco :) ...

img_8777 (MMS)

Ligger i badet och har sällskap av Eco :) Snart ska jag upp för att titta på tv och äta glass, visst får man äta glass när man har ont? För det är ju liiiite synd om mig ;) eller jag menar jätte synd om mig, haha!!


24 November

God kväll!!

Idag är det en månad kvar till julafton, längtar! Det är så mysigt med jul och speciellt i år om nu Noel vill titta ur och inte gå över tiden ända in i det sista. När Micke pratade igår med Noel så sparkade han tillbaka men när Micke frågade om han skulle ut innan så slutade han sparka så han kanske vill stanna, hehe!

Idag på dagen blev det en spontan träff med Bella och Colin, vi åkte till Tumba, kungens kurva och skärholmen och letade skor till Bella men dom hon ville ha verkar slut överallt förutom ett par kvar i mörby, inte det närmsta stället precis sen är det dåligt att dom inte kan skicka imellan butikerna. I skärholmen mötte vi upp Linda och hennes syster Sandra för en lunch sen åkte vi hem. När jag kom hem hade jag så ont i mina ljumskar och det blev inte bättre av att jag höll på halka i skärholmen så jag spände mig så jag kunde knappt röra mig när jag kom hem så jag la mig i sängen och somnade, hehe! Nu känns det lite bättre men har ändå skit ont. Efter jag vilat så satte jag mig vid datorn och fick ett ryck och gjorde tavlor som jag ska sätta upp i Noel´s rum. Så här blev resultatet, dom högst upp är A4 storlek och dom under A5. Tänkte ha svarta ramar och sätta upp lite huller om buller på den stora vita väggen. Vad tycker ni?




Roligt att göra lite egna som inga andra har. Nu ska vi äta, hörs senare!!


Snygga kläder :)

Nu när jag vet att det inte är långt kvar tills den stora magen försvinner så får det mig att börja längta efter att få ha snygga kläder igen :P Inte för jag har gått med fula kläder men man kan inte ha allt man vill utan man får ta det som man kommer i. Här är lite fina kläder jag hittat nu när jag letat runt lite :)


glope-dress          

     Leggings  - 70% Viskos,25% Polyamid,5% Elastan Riding long legging


Vecka 38


Bebisen:

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Mamman:
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

23 November

Igår gick vi in i en ny vecka, redan vecka 38 snart är du här :) Som vi längtar!!

Helgen i Nyköping var trevlig, vi bowlade åt supergod tre rätters och umgicks. Var även en sväng till Alex´s skola på förmiddagen dom hade öppet hus så nu vet vi vad han pysslar med på dagarna :) Lite bilder från helgen:



Igår var jag, Mamma och Mormor hos Syster. Där vi åt god lunch och busade med Max och sen kom Liam hem från dagis så la vi Pussel, var kul och se när Liam la pussel för han är riktigt duktig på det han såg direkt vart bitarna skulle vara. Sen när jag kom hem så var det tråkig hushållsgöra, vek tvätt och plockade undan lite. Sen när Micke kom hem var vi helt slut, båda två så vi åt pizza och kollade på film :) Sen somnade vi tidigt!

Idag har jag ringt och fixat med försäkringskassan och min bank. Så snart har jag e-legitimation och sen dubbelkollat så allt med min mammapeng är klart så nu vet jag vad jag får per dag och sen fixade jag så alla papper som Micke behöver blir hemskickade så vi kan samma dag som Noel kommer ut så kan vi bara fylla i papprerna så han får sina 12 dagar relativt snabbt för dom brukar ju inte vara snabba på det. Sen har jag även kollat så det inte var något strul med min sjukskrivning som det varit innan så den här månaden får jag ut rätt pengar på rätt dag vilket är bra då det är jul snart!

Tänkte fixa julklapparna i slutet på veckan eller helgen så man har det gjort så jag slipper tänka på det då vi inte vet om jag orkar gå på stan innan jul.

Nu ska jag ta tag i disken och sen kolla ifall pappa skulle dyka upp idag och borra. Sen kommer Ubbe förbi och tejpar så vi kan börja med fondväggen idag så imorgon kväll så borde vi vara klara med bebisrummet sen är det färdigmålat här hemma, skönt! Längtar till helgen då ska vi storstäda, sätta upp adventsljusstakarna och baka pepparkakor, pepparkakshus och troligtvis lussebullar :) Sen kan vi njuta av att inte behöva fixa något här hemma utan att bara gå och vänta på att Noel vill ut!


Nu sitter vi på tåget påväg till Nyköping ...

img_5483 (MMS)

Nu sitter vi på tåget påväg till Nyköping :) Min man är så social som ni ser, haha! Tur att Facebook finns så jag också kan vara "social" :)


Idol !

Jag kan säga att jag kommer bli så förvånad om inte Jay Smith tar hem segern i Idol, han är bara så grym!



Jag är hur pigg som helst men borde sova då vi ska ta tjugo över sju bussen härifrån för att ta tåget till Nyköping. Vi ska dit tidigare för att gå och kika i Alex´s skola, dom har öppet hus. Blir att sova lunch med Max när dom kommer så man orkar med bowling och resten av dagen/kvällen :P

Nu ska jag fixa mig för sängen och krama katterna så dom inte blir allt för sura över att sova själva imorgon.

God natt !!!


Fredag och ny design !

God kväll!!

Idag har jag inte lyft ett finger och det beror på att jag har haft ont i kroppen och är allmänt seg. Så jag har legat i sängen i stort sätt hela dagen och tittat på lite film och sen fixat min blogg, kände för lite nytt så la in nya bilder och byte bakgrund men bakgrunden är jag lite halv nöjd med. Ville ha lite färg men vet inte om det blev för mycket, vad tycker ni?

Ne nu blir det glass och Idol, ha en mysig fredag! Det ska vi ha :)

Imorgon blir det Nyköping för en dag/kväll med hela familjen på pappas sida, mysigt! Blir bowling och massa god mat vad vi vet nu och massa bus med systers barn såklart :)

Torsdag!

Då var det redan torsdag och veckorna går i en himlans fart, men inte klagar vi inte :)

Idag har jag bara varit hemma och städat och fixat, tog precis en liten tupplur för att orka vara vaken ikväll. Sover ju så dåligt på nätterna så då är det skönt att man kan ta en tupplur på dagen för att orka resten av kvällen annars är man som en zoombi :P Ikväll får vi främmande av M:s föräldrar och släkting från norrland, vi ska äta god mat och umgås. Dom är nog här om 1,5 timme så tänkte sätta på mig mitt face och lite finare kläder :)

Men innan det så tänkte jag visa vad jag önskar mig i julklapp av tomten :)
Jag önskar mig pressentkort på IKEA och sen sällskapspel, här är några jag tyckte verkade roliga:

     

Det är kul att spela sällskapspel men tyvär gör vi sällan det då vi inte äger några själva så nu hoppas vi att tomten kommer med något av dessa spel i jul, haha!

Ha en trevlig kväll..

Snygga klänningar !!

   

Såg dessa snygga klänningar från HM, riktigt snygga!
Men tyvär har man en mage som är i vägen för att kunna bära dessa klänningar :P


Tisdag!

God dagens!

Då var det tisdag och den här tisdagen har jag inte gjort ett skit. Har varit så trött och det har min tjocka kropp också varit :) Så jag har i princip legat i sängen hela dagen, var uppe och åt frukost vid ett annar har jag bara legat i sängen. Har tittat på Svensson Svensson säsong 4 och sovit, men nu är jag uppe och har precis duschat!

Resten av dagen/kvällen blir också lugn. Ska börja förbereda maten så det går snabbt sen och sen fixa fruktsallad som jag igentligen skulle ha gjort igår men vi åt så sen middag så då orkade vi inte äta eller fixa den. Men idag vill jag ha det, det är ju Sveriges skönaste familjer, Desperate Housewives och bartenderskolan :)


Vecka 37

Bebisen och Mamman:

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben. 

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


Magbild:

    

Inga bra bilder men tog dom lite snabbt igår :)


Måndag!

Då var det måndag igen och ny vecka. Vad veckorna går fort, man hinner knappt med något men inte klagar vi får då blir det bara närmare och närmare tills vi sitter där som föräldrar :)

Idag har vi varit hos BM och skrev en sammanfattning av min graviditet och önskemål till förlossningen. Berättade även att jag har börjat få förvärkar och massa sammandragningar så hon kände att huvudet hade sjunkit ännu mera än sist, så det är ett steg närmare en förlossning :) Så det var inte så konstigt att jag har haft så ont i ljumskarna. Vi ska dit den 30:e igen och förhoppningsvis är det den sista gången för gå över tiden vill vi inte :P Tyvärr får man inte välja, hehe!

Igår bäddade vi spjälsängen och vi stod bara och tittade och låg, då fattade vi att vårat barn ska ligga där i inom en snar framtid. Har inte riktigt fattat det än men det kommer nog när han är ute :)

Såhär mysigt ser det ut i spjälsängen:
    

Tänkte diska lite och sen vänta på att Micke kommer hem för han hade mitt bankomatkort (klant som han är som inte lägger tillbaka de :P ) så jag och Mamma kan åkte till Willys och handla lite. Måste fylla på kylen och lite frysvaror sen ska jag köpa hem frukt och göra fruktsallad, blev så sugen på det!!

Äntligen är det klart !!!

Igår blev sovrummet klart, och vi är mer än nöjda :) Lite små fix kvar så som sätta upp tv:n på väggen och köpa lite ramar osv.

Såhär såg det ut innan:


Och såhär blev resultatet:


Visst blev det snyggt? Är lite små fix kvar och den vita byrån ska in i Noel´s rum sen och vi ska köpa en byrå i ek sen ska spjälsängen oxå in i Noels rum så ska vi ha vaggan där men den är hos farmor än sålänge.


Här kommer en liten tjuvtitt på hur det ko...

img_0074 (MMS)

Här kommer en liten tjuvtitt på hur det kommer se ut :) ska målas en vända till sen är det snickerierna sen börjar de bli klart!! Min man är så duktig :)


Lördag !!

Idag är det lördag igen, vad veckorna går fort men inte klagar jag :) Tur att det går fort såhär sista tiden!

Igår var jag hemma hos Bella för tjejkväll med dom bästa, var riktigt mysigt! Vi åt god mat, massa annat gott och tittade på Idol och pratade massa skit :) Mina tjejer är bäst!


En gammal bild på Bella, Linda och mig :) De var party tider de!!

Idag så blir det till att bara vara hemma och fixa massa. Micke ska måla klart i sovrummet och jag ska städa och fixa i resten av lägenheten plus att vi ska tvätta men ikväll blir det att bara ta det lugnt och mysa för då kommer min kropp vara slut :) hehe! Ska nog måla några bokstäver som jag köpt från panduro och sätta upp dom idag eller imorgon lägger upp bild sen för jag tror det kommer bli as snyggt :)

Imorgon så ska vi inreda sovrummet, ska bli mysigt! Ska sätta in spjälsängen där och bädda den :) Igentligen ska vi ha spjälsängen i barnrummet men vi sätter in den sen när vi får liggdelen till vaggan av farmor för vaggan ska vi ha i sovrummet sen men vi vill göra iordning sängen och vara redo ifall om han vill komma tidigare, vi kan ju hoppas :)

Sen har Micke tjatat om att vi ska packa BB-väskan och måla min mage och ta kort och även ta fina kort på oss själva med magen så det ska vi hinna med på söndag oxå :) Hoppas korten blir fina så man kan framkalla någon och rama in! Sen ska vi hinna med att titta på Addes innebandy match, full rulle men de gillar vi!!

Hörs senare för nu ska jag också sätta igång här hemma..


Visst ser det mysigt ut? Eco njuter verkli...

img_0068 (MMS)

Visst ser det mysigt ut? Eco njuter verkligen när jag bara är hemma och såhär har han legat i princip hela dagen bredvid mig :) jag önskar att jag också kunde krypa ihop så och sova i flera timmar ;P


Låt sista tiden gå fort!

Ursh vad jag är less just nu. Är less på att ha så ont, less på att bära på den här magen, less på att inte orka något då kroppen säger emot, less på att knappt kunna ta på sig strumpor, less på att knappt komma upp ur soffan/sängen. Less på att inte kunna få sova på nätterna utan att få så ont (jag vet att jag inte kommer få så mycket sömn sen heller). 

Men ändå är det så härligt att vara gravid, att få känna hur vårat kärleksbarn rör sig där inne. Men nu vill jag ha dig här utanför magen och kunna pussa på dig :) Och att slippa allt jag är så less på, börjar bli tugnt nu mot slutet. Låt dom sista veckorna gå fort för nu har vi väntat alldelles förlänge på att få se dig, lukta på dig, ge dig all den kärlek och bara kunna få vara i din närhet!


Äntligen fixat :)

God eftermiddag!!

Idag har jag haft besök av en jobbarkompis så han var så snäll och fixade vårat trådlösa så nu funkar det, fråga mig inte vad vi hade gjort för fel innan :P Så nu kan jag sitta med datorn i knät i soffan så nu kan det bli roligare inlägg på bloggen och inte bara från mobilen, bra va? :) Jag passade på att följa med till jobbet och fixade lite papper så nu behöver jag inte till jobbet något mer förens jag ska börja jobba och det är låååång tid kvar!

Snart ska jag börja med maten är så hungrig och vi ska äta potatis, pannbiff, gräddsås och lingonsylt Mums! Ska bli riktigt gott :)

Nu ska jag plocka in Noel´s kläder som jag har stryckt och vikt så fint så vi kan äta mat i köket då vi sover under barbordet nu när vi gör om i sovrummet. Skönt att man får sova i ett fint sovrum i helgen och slippe ligga i vardagsrummet och knappt komma upp då man sover så långt ner, haha inte lätt att vara tjock :P

Ne dags att lämna datorn en stund, hörs senare!

Önskelista till Tomten från Noel :)





Detta önskar sig Noel i julklapp :)


Kall morgon !!

God morgon !! Gick upp med Micke när han klocka ringde fem. Så nu har jag druckit en kopp varm Te och hålt min Älskling lite sällskap. Är mysigt att gå upp tidigt när man vet att man inte behöver gå ut i det här kalla vädret utan man kan krypa ner i den varma sängen och somna om :) En liten lyx såhär i slutet av graviditeten ;) Idag blir jag bara hemma måste bli frisk och inte bli värre. Vad bjuder eran dag på? Ne nu har jag lagt mig i våran varma säng och tänkte somna om :) Ha en fin morgon hörs senare!!

Vecka 36




Bebisen:

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.




Mamman:

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.





Snart är du här hos oss, vi längtar så efter dig !!


Ligger i badet och har sällskap av Casper ...

img_0063 (MMS)

Ligger i badet och har sällskap av Casper som sitter på badkarskanten :) Jag försöker bli frisk har fått sån halsont så jag dricker massa varmt Te och nu tar jag ett varmt bad. Sen skulle Älskling köpa hem halstabletter efter jobbet.  Måste bli frisk nu, orkar inte med att vara sjuk! Idag går vi in i ny vecka :) Redan vecka 36, shit vad veckorna springer iväg. Snart är du här hos oss :) Tänkte fråga när är det dags att börja packa BB väskan? Och vad ska man packa ner?


Här är en liten smyg titt på hur det ser u...

img_0061 (MMS)

Här är en liten smyg titt på hur det ser ut i hallen :) nu är den nästan helt klar bara några små fix men vi är grymt nöjda! Imorgon börjar vi med sovrummet :)


Tittar på Idol och har precis sorterat Noe...

img_0060 (MMS)

Tittar på Idol och har precis sorterat Noel's minsta kläder, sängkläder mm som ska tvättas imorgon :) blev rejäla högar, hehe!! Se om vi får plats med allt i hans byrå :) Nu börjar cirkus Möller och till de blir de glass :)


Nu sitter vi på Mimos och äter pizza ingen...

img_0058 (MMS)

Nu sitter vi på Mimos och äter pizza ingen av oss orkade laga mat :)


Jag och katterna sitter i soffan och titta...

img_0054 (MMS)

Jag och katterna sitter i soffan och tittar på tv medans Philip och Micke målar i hallen :)


Behöver er hjälp :)

Imorgon kommer min syster och barn hit och då ska troligtvis Bella och barn komma oxå men vi skulle vilja till något lekland eller liknande men vi vet inga bara den som ligger i geneta. Är det någon som vet ett bra ställa så hojta gärna till :)

Tisdag!!

Har haft en trevlig dag med mina tjejer :) Först så åkte jag, Linda och Tindra till babyland och tittade. Fick med mig en leksak med klämma så jag kan ha det ovanför skötbordet har letat länge efter en sån och nu hittade jag äntligen en sån :) Kan visa bild sen när pappa varit här och satt upp hyllan :) På stan åt vi sen lunch och tittade lite snabbt i affärerna. Köpte med mig lussebullar, pepparkakor och julmust ska äta det sen lagom till desperate housewives :) kan inte hålla mig till lucia så måste tjuvstarta lite, hehe!!

God morgon !! Jag tog en lång sovmorgon id...

img_0049 (MMS)

God morgon !! Jag tog en lång sovmorgon idag då jag sovit illa inatt men nu är jag utvilad :) Dricker en jordgubbssmothie och gör mig iordning för om en stund plockar Linda upp mig så ska vi till babyland sen åker vi ner till stan för att möta upp Bella för en sen lunch på stan. På babyland tänkte jag ta kort på saker som Noel önskar sig i julklapp  :)


Äter äggmacka och tittar på pensionärs jäv...

img_0048 (MMS)

Äter äggmacka och tittar på pensionärs jävlar !! Tittar ni på det? Klockrent program :)


Den här skötbädden fyndade jag för 40kr på...

img_0047 (MMS)

Den här skötbädden fyndade jag för 40kr på barnbasaren igår! Den är som ny och ser helt oanvänd ut :) ibland kan man göra riktigt bra fynd! Hoppas på fler bra fynd på nästa barnbasar som är i februari :) nu är jag mätt och belåten och tänkte bada och ha lite hemma spa så man kanske känner sig fräsch och fin sen och inte bara stor och klumpig , haha :)


Jag är skit hungrig! På spisen så står pot...

img_0046 (MMS)

Jag är skit hungrig! På spisen så står potatisen och kokar och fiskbullarna :) enkelt och gott!! Snart kommer älskling hem så man får äta, gillar inte att äta själv så håller hellre ut tills min andra hälft är hemma :)


Visst är Max söt på fotot? Glad som vanlig...

img_0036 (MMS)

Visst är Max söt på fotot? Glad som vanligt :)  Provar mobilblogga så nu håller vi tummarna att det ska funka för isf blir det bättre uppdatering :)


Måndag igen !!

God eftermiddag!

Då har en vecka gått sen jag uppdaterade bloggen, ursh så dålig jag blivit på att blogga. Men får ingen ro att sitta vid datorn då trådlösa strular så måste sitta upp och får då ont i rygg och magen tar i vägen :P haha!!

Sen sist så har jag, hmm vad har jag gjort :P Varit på Amningskurs, shoppat på Ikea, träffat mina underbar vänner och fixat lite här hemma.

I helgen så hade jag tjejkväll här hemma i fredags med Linda, Bella och lilla Collin då vi åt pizza, massa onyttigheter och tittade på Idol och snackade en massa skit. Mycket trevligt !! Och i lördags så kom M:s pappa hit med våran vagn som han hade hämtat under veckan så passade vi på att storhandla oxå. Sen åkte M in till stan för att fira Per som fyllt år och då passade jag på att gråta över en tjejfilm och mysa med katterna :) Igår så hjälpte jag Bella med att sälja på barnbasar och passade även på att fynda lite jag själv :) fick med mig hem skötunderlägg med spöketlabban, påslakan och leksaker. Allt för 100kr, billigt och bra :) Sen lagade jag och Älskling god mat och myste en stund innan jag åkte på innebandy och tittade på när Västergårds IBK vann igen :)

Idag har jag varit hos Barnmorskan och läkaren där jag fick förlängd sjukskrivning till förlossningen. Hos Bm såg allt bra ut. Värderna var bra, magen hade växt och hjärtatslagen låt fint. Denna gång sov Noel vilken han inte gjort tidigare :) Sen är han helt fixerad nu så han har gjort sig beredd på att komma ut :P Min bm sa att med tanke på att jag har sammandragning och sen fått förvärkar så skulle det inte vara konstigt om dom blir tätare och att han vill komma ut tidigare så kommer han klara sig hur bra som helst och att man skulle inte då hindra från att förlösa honom med tanke på att det bara är fem veckor kvar nu. Spännande! Men jag tror han stannar där ett bra tag till :) Men ska ändå tvätta dom minsta kläderna och filtar så det är klart ifall att så man inte står där och har inte tvättat kläder när han väl är ute.

Juste nu håller vi på och gör om hallen. Philip har precis spacklat och imorgon ska han slipa och sen när Micke kommer hem ska dom måla första vändan :) Så till helgen är iaf hallen klar, skönt! Sen ska vi börja med sovrummet så det är klart så kan jag pusta ut sen och fixa det sista där. Så får vi ta barnrummet efter det för det är inte så bråttom med tanke på att Noel kommer ändå inte sova där dom första månaderna.

Våran snygga vagn :)

 

Att se vagnen varje dag nu gör ju inte att man längtar ännu mera och känner att det är nära nu :)
Juste igår innan jag skulle iväg på innebandy pratade Micke med magen och då sparkade han för fullt där inne, tror någon gillar sin pappa :)


Vecka 35




Bebisen:

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Mamman:

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

 

Fakta: blimamma.se