Kräsnare unge får man leta efter

Vilde är allt annat än en matglad kille. Fisk är något som inte går ner. Nu försöker vi ge lite av vår mat eller 1års burkarna men av dom får han hulkningar av pga bitarna. Efter någon sked vägrar han äta mer och öppnar inte munnen och vänder bort huvudet. Det ända han äter bra är frukost gröten. Nu ger vi lite välling på dagen för att han ska få i sig något i magen. Känns som vi testat allt men inget funkar.

Så kom med era tips och råd. Börjar känna mig stressad och väldigt orolig hur dagis kommer gå när han inte vill äta. Hur ska vi göra för att han ska vilja äta?» Ica

Nu har vi inte haft det problemet med Lucas då han alltid vart glad i mat men Julia är lite mer kräsen.
Viktigt för oss är att de får maten som serveras. Vi har aldrig lagat någon annan mat till Lucas utan äter han inte det vi äter får det vara. Han har lärt sig att smaka på allt och det han inte tycker om behöver han självklart inte äta.
Julia ville inte äta hemmalagad mat utan äter hellre barnmatsburkar (dock inte köttbitarna). Äter hon inte mer än några tuggor ger jag inte henne något annat utan då får hon vänta till mellanmål..
Låter kanske hårt men så har vi kört och våra barn ökar bra i vikt =)
Tror det är farligt att man "ger vika" och börjar ge barnen den mat de gillar istället för att låta de smaka och lära sig äta annan mat. De dör inte av att missa någon maträtt då och då ;)

Svar: Våra barn får också äta det som vi lagar, jag kommer inte stå och laga olika mat pga kränsna ugnar. Dom får lära sig att provsmaka :) Noel han äter allt så där har vi inga problem, visst kan det hända att han inte vill ha mat och bara sitter och trotsar men då får han vara utan. Vi kommer köra samma på Vilde men just nu när han inte äter vår mat än så vill jag få honom att lära sig äta riktigt mat vilket går sådär men tillslut lär väl han sig också får bara ha tålamod ;)
Frida

2013-02-07 // 20:35:01

Testa plockmat, charliebhar börjat få våran mat i bitar ibland och tycker det är kul att äta med fingrarna. Han är ocKså känslig för bitar :)

Svar: Vi har testat plockmat och Vilde tycker det är kul att kasta den maten och inte stoppa det i munnen ;)
Frida

2013-02-07 // 21:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback