Kan det vara han?

fångad av övervakningskameran Den här mannen ska ha filmats

Han kan vara pyromanen

Misstänks ha anlagt bränder i chipshyllan Natten till den 26 februari slog mordbrännaren till mot fyra butiker i Södertälje. Dagen innan fångades den här mannen på övervakningsfilm i två av butikerna.
- Han ää huvudspåret, säger en person med insyn i utredningen.
Natten till den 26 februari blev hektisk för brandkåren och en mardröm för fyra butiker i Södertälje.
Med tidinställda brandbomber i butikernas chipshyllor slog mordbrännaren till. Fyra butiker brann, inom loppet av bara några timmar. Lyckligtvis kom ingen människa till skada, men egendom för miljonbelopp gick upp i lågorna.

Filmar besökarna
Två av affärerna, Willysbutikerna, har övervakningskameror som filmar besökarna. På filmen från den ena affären, från dagen före bränderna, syns en man, iklädd pälsmössa, täckjacka och solglasögon, gå in i butiken. Enligt uppgift till Aftonbladet finns samma man även på den andra Willysbutikens övervakningsfilm från den aktuella dagen. Det gör honom till polisens huvudspår. Men vem han är vet man ännu inte.

Teknisk bevisning
Kia Sandrell på polisen i Södertälje säger att de har förhoppningar om att kunna lösa fallet "inom en snar framtid". - Vi har en hel del spår som vi följer upp och som vi tror kan leda till ett gripande, säger hon.
Vad är det för spår? - Det är teknisk bevisning av olika slag. Bland annat övervakningsbilder, närmare än så vill jag inte säga. Tidigare har det vänsterextrema nätverket Global Intifada kopplats till bränderna. Samma vecka som de fyra butiksbränderna satte gruppen upp lappar i Södertälje med uppmaning att bränna ner butiker som säljer amerikanska varor.

Källa: aftonbladet.se




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback