BAROLO :)


Om ett tag så ska jag möta upp dom bästa tjejerna för middag Barolo. Jag har precis sminkat mig och fixat frisyren, kläderna väntar jag med precis innan jag ska gå annars har man väl spya och dreggel på sig haha :)

Är sjukt sugen på en plankstek och vitlöksbröd, får se vad det blir :) Sen får vi se om man går hem efter vi käkat eller om man drar vidare och tar någon kall, återstår och se! Riktigt trevligt och skoj ska det iaf bli ikväll.

Nu ska jag få en gnällig Noel och sova en stund och då ska jag ta mig en cider på balkongen och invänta Micke så jag kan kila iväg! Ha en trevlig kväll :)


Livet är gött !!


Nu på eftermiddagen/kvällen har vi hängt på balkongen! Noel har varierat med att röja med gåstolen i sovrummet eller hängt med oss ute på balkongen. Vi har som sagt grillat, snackat en massa gojja och bara njutit av kvällsvärmen! Nu ligger Noel i sängen och ska sova, Micke duchsar och jag sitter här och har precis satt på Allsång på skansen :) Kanske inte så roligt program men det känns verkligen som sommar när man tittar på det :P Kanske blir bättre nu när Måns är programledare den förra avskydde jag!

Lite bilder från ikväll:
 



Ser ni Noel som står och kikar var jag pysslar med? :)


Berget


Idag har vi hängt på berget med mammorna från mammagruppen! Vi höll oss i skuggan för det var tokvarmt och det var så skönt att svalkande i skuggan :) Det känns som om vi har kännt varandra länge för vi kan prata om mycket utan att känna att det är konstigt! Gillar dessa mammor och deras små godingar är bara för söta :) Tog lite kort idag men vågar inte lägga upp måste ju fråga om lov först :)

Imorgon blir det ut och käka på Barolo med dom andra mammorna som jag känt sen innan, ska bli riktigt nice :) Är redan hungrig och sjukt sugen på plankstek och cider :) Hehe!

Nu väntar vi på att Micke ska komma hem så vi kan börja grilla är hungrig. Har förberett maten redan! Idag ska vi äta grillspett, grillad majskolv, klyftpotatis, sallad och tzatxiki as gott :) Och sen färsk baguett till det! Mumma :)

Noel känns så stor helt plötslig, han blir ju snart 7 månader och det har hänt så mycket det senaste tiden! Han står i krypställning och gungar, han kan sitta själv, äter burkmat till frukost, lunch och middag sen välling och ersättning. Vi ska snart sluta helt med ersättningen men trappar ner då han blir hård i magen och jätte gasig av bara välling. Men snart så! Han har sovit hela nätter två dagar i rad, men det är nog bara något engångs för jag vågar inte tro att det kommer bli en vana :P Men det är inte alltid han får burkmat det beror på vad vi gör men så mycket vi kan får han frukost, lunch och middag. Men till frukost blir det självklart gröt :)

 


Midsommar helgen!


Midsommar helgen var helt perfekt! Vi har ätit god mat, umgåts med familjen, kört fem och tio kamp, vissa har badat ja vad har vi mer gjort. Vi har bara varit och njutit! Jag längtar tillbaka till landet. Innan har jag inte tyckt om att vara ute på landet och det finns ingenting, men nu när man fått barn uppskattar jag det mer. Att bara få vara och Noel kan ligga på gräset, sova ute i vagnen och känna frisk luft. När vi blir "äldre" då jäklar ska vi ha ett sommarställe där jag kan få fixa lite i trädgården, njuta att tystnaden och lugnet låter som en gammal tant :)

Vi tog 200 bilder i helgen så det blev en del, har är bara en bråkdel av det :)






2011-06-22


Tjenixen pixen!

Snart är det långhelg och midsommar, det gillar vi! Vad är era planer för midsommar?
Vi ska fira midsommar på pappas landställe i värmland, vi åker redan imorgon och kommer hem söndag! Vi blir hela familjen på pappas sida :) Alltså pappa och Ann-Sofie, Philip, Alex och hans tjej Martina, Syster med familj :)

Tänkte berätta om dom senaste dagarna. I måndags så träffade jag mammorna (Sara och Edvin, Annette och oliwer, Sara och Elin) , Trevligt som vanligt! Igår tisdag åkte jag och Noel med Linda till stockholm. Blev lite shopping till mig och Micke och en tröja på rea till Noel slank ner! En kanondag hade vi :) Och idag har vi träffat Linda igen, hade lite ärenden på stan. Så nu har jag goda cider till midsommar :) Sen köpte jag med mig lite mumsiga burkmat till Noel och lite efterrättspuréer, hehe!

Ikväll ska vi packa det som ska med till Värmland. För imorgon tänkte jag plocka lite här hemma, dammsuga och fixa för katterna innan vi åker. Min snälla mamma ska ge katterna mat och kärlek så på dom går det ingen nöd på ;)

Här är lite bilder från dom senaste dagarna:




Rösta nu !!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Vi lever !!


Vi lever vi har bara haft fullt upp, hinner inte blogga nu heller. Men helgen har gått i en rasande fart, igår var vi iväg hela dagen och idag ska vi till sthlm! Bloggar ikväll eller imorgon, kommer några bilder. Ska visa er att Noel står i krypställning, dock fick jag bild när han var på väg ner tillbaka i liggställning men man ser iaf att han börjar ställa sig upp på knänen. Den senaste tiden har det hänt mycket i Noels utveckling, vart har våran bebis tagit vägen? Försej var det länge sen han var bebis bebis men han är ju fortfarande en bebis men ja ni förstår ;)

Nu frukost sen drar vi :)


Glad överraskning!


Nu ligger vårat busfrö i sin säng och ska sova! Just nu är det tyst måste in och kika så han inte håller på att klättra. I helgen blir det att sänka sängen för det dröjer inte länge förens han ställt sig upp! Han är nära ibland att stå på knänen men då har vi varit snabba med att lägga honom ner. Så nu sänks sängen i helgen så vi slipper oroa oss över att han ska ramla över!

När Micke kom hem så gav han Noel gröt och tog ett bad med honom. Medans Micke fortsatte och bada så myste jag med min nakenfis och sen busade vi för fullt! Både vi skrattade så vi nästan fick tårar jag och Noel, jag älskar dig mest av allt min underbara unge.



Nu ska vi fixa middag till oss sen blir det att slöa i soffan innan det är dags att gå och sova.
Fick en glad överaskning när jag kikade på min lönespec från jobbet, jag får ju 10% nu när jag går hemma sen fick vi 5000:- pga något avtal plus semesterersättning så dessa extra tusenlapparna sitter inte helt fel :) Fick höra att dom kankse kommer imorgon annars på måndag, hur som så kommer dom lagom till våran semester vilket är snart. Eller jag har "semester" helatiden nu ;)


Torsdag!


Idag är det torsdag och snart helg. Härligt! Idag blir vi bara hemma och myser. Vi startade dagen med att ligga och mysa länge i sängen, mysigt när man vet att man inte ska upp till något. Noel är så gosig på morgonen :) Nu springer Noel runt i gåstolen efter att ha ätit lunch, idag blev det kyckling och rotgrönsaker.

Noel har blivit en liten klätterapa, vägrar att sitta eller ligga stil. Ibland undrar man vad han får all energi ifrån. Nu är det inte lätt att natta Noel längre, vi får gå in flera gånger och lägga honom ner för han står i krypställning i sängen och tittar efter oss. Men tillslut när han är så trött så somnar han och det kan vara hur som helst som att han bara deckar ihop ;)

Imorse var han en piggelin redan tjugo i fem lagom till Micke ska upp. Hörde att han låg och snackade så titta och fick syn på detta, hehe!


Busfrö som inte ville sova när pappa skulle upp :)

Idag så har Noel sina fina kläder som han fick av sin moster, dom är jätte fina!



Precis när jag tog kort så kom Casper gående bredvid så Noel ville klappa honom lite, hehe! Casper gillar verkligen och bli klappad så när Noel är på golvet kan han sätta sig bredvid bara för att Noel ska klappa (slå, nypa och dreggla). Man får hålla koll för man vet aldrig vad en katt kan göra men än sålänge är dom lugna. Casper sitter och jamar för att han vill ha mer uppmärksamhet medans Eco sitter på avstånd och tittar och är nyfiken!

Igår var jag och Noel en sväng och träffade Linda och Tindra. Blev lunch på Mc Donald´s och en glass i solen vid maren! Vi ska troligtvis åka till sthlm nästa vecka och det ser jag fram emot :) Roligt att åka någon annanstans än här i tråkiga södertälje!

Ne nu ska jag leka lite med Noel innan han ska sova lunch. Ciao!


Idag är det ingen vanlig dag ..

.. för det är min pappas födelsedag HURRA HURRA HURRA !! Grattis Pappa på födelsedagen :)


Nytt !!


Detta fick Noel av mormor och moster :)
 
Haha snyggt att Noel hade smakat lite på shortsen så det är blött av dregel ;)


Detta var det vi fick av syster som Liam och Max har haft :) Praktiskt att Noel har äldre kusiner så han kan få låna av!

Och detta fick Noel av oss på Trosa marknad, as söööta foppa tofflor


Hemma


God dagens!

Idag
är vi bara hemma, vilket vi båda behövde. Noel har sovit dåligt inatt och det har jag med då jag varit tvungen att gått upp stup i kvarten och ge Noel napp. Jag tror han sovit dåligt pågrund av magen då han pruttar konstant, haha han har gjort det i två dygn nu. Det har med att göra att vi börjat ge välling! Som tur att så bajsar han som vanligt, lite hårdare men mycket gaser har han fått. Hoppas det går över snart och hans mage har vant sig med vällingen.

Så idag har vi haft mamma på besök som lämnade saker som dom hade köpt på Ullared :) Noel fick handduk, tallrik, mugg och bestick, t-shirt och av min syster fick han linne och shorts. Sen fick vi även en två skjortor, tre solhattar, keps som Liam och Max hade när dom var mindre! Tackar så mycket för allt. Allt var jätte fint :)

Nu springer Noel runt i gåstolen efter att vi vilat en stund och jag tänkte städa klart. Behövs verkligen städa här hemma! Det ligger som dammstussar lite var som helst då katterna fäller just nu och dom har ju kortare päls så det ser ut som dammstussar, hehe! Så det ska dammsugas bort samt damma lite och plocka undan allt Noel river fram nu när han får tag i sina leksaker i leklådan och massa annat som man inte ska leka med :P

Hörs senare med bild på det vi fick :)


Mina fina grabbar!


Måndag!


God kväll!

Idag har jag varit ute i det härliga vädret. Möte upp Sara och Edvin för att promenera, vi gick förbi stan för lite ärenden sen promenerade vi upp till Emelie där vi hängde vid en lekpark. Grabbarna gungade och vi satt i solen :) Älskar mitt liv som mamma ledig speciellt nu när det är sommar. Och snart har vi som sagt pappa Micke hemma, härligt! Vi har inte planerat semestern utan tar det som det kommer. Blir lite dagsutflykt och bara vara.

 

Noel måste ha varit riktigt hungrig! Han fick en tallrik med gröt och sen la jag honom i hans säng med EN flaska välling och det tog slut på fem minuter :) Haha matvrak!

Micke ropade
precis för att visa vad Noel gjorde, haha! För fem minuter sedan så låg han nerbäddad och gosade med snuttefilten och nappen och nu låg han såhär.



Haha någon som inte vill sova. Så nu får han sitta i soffan här mellan oss då han verkar pigg så nu har vi ett pratkvarn bredvid oss!


Grillning med goda vänner!

Igår var det Trosa marknad så jag hängde med Linda och Tindra. Det var galet varmt och mycket folk, så vi var inte där länge. Är ändå bara en massa skit, men vi fick med oss foppatofflor till dom små. Noel fick ett par svarta bil foppa tofflor :) As söta! Ska visa er sen vid ett annat tillfälle.

På eftermiddagen åkte vi hem till Linda, Tobbe och Tindra där det blev grillning med goda vänner. Var riktigt trevligt! Noel lånade Tindras vagn och sov ute hela kvällen medans vi andra spelade kubb, lyssnade på musik och snackade en massa skit :) Fler sånna kvällar!



I fredags så träffa jag Linda och Bella på stan innan jag mötte upp Micke för att gå till BVC för 6 månaders kontroll. Barnläkaren tyckte vi hade en mycket fin liten son som kunde det man skulle plus lite till :) Nu ska vi börja ge Noel välling istället för ersättning så nu blir det köra hälften/hälften sen trappa ner till vi helt ska byta. Efter bvc gick vi till Willys och handlade nödvändigheter innan vi åkte hem och grillade och hade fredagsmys.

Idag har vi bara slöat! Micke har haft tvättstugan så nu har vi massa rena kläder igen ;)
När Noel somnat sen ska jag klippa Micke, bada katterna och slöa lite till!


Utomhus !


God kväll!

Idag
har vi spenderat dagen utomhus. Började att umgås med Sandra och Emelie + grabbarna åt lunch, kikade i affärer och solade vid maren. Efter det blev det mys i eftermiddags solen med mamma och Noel, vi satt vid en lekpark och Noel gungade för fullt sen mötte vi upp Micke och käkade middag i solen. Sen åkte jag och mamma och postade lite tradera paket och hämtade ut canvas tavlan jag beställt. Blev skit fin :) Denna dag har varit helt toppen, fler dagar som denna!

 

Noel älskar och gunga, syns de ;) Visst blev tavlan fin? Vi är grymt nöjda!

Nu är jag as tröööött så ska hoppa i säng, god natt


Mamma på besök och städa


Tjenixen!

Idag så tog jag och Noel en lång sovmorgon, vi gick upp klockan tolv. Först vaknade han vid fem och gick upp med pappa Micke sen vid sex när Micke skulle gå så kom Noel och la sig i våran säng och somnade om och sov till sju och då kikade vi på Vakna med the Voice efter det så somnade vi om och sov till tolv. Tack Noel för det behövde både du och jag efter några bökiga nätter. Vi har haft det så varmt inne i sovrummet i några nätter irad så nu har jag på vädring här hemma, fläkt som går så nu hoppas jag att det ska bli svalare så vi sover bättre.

När vi hade vaknat och gått upp så ringde mamma och frågade om vi var hemma så hon kom över. Alltid lika mysigt och trevligt :) Skrev en liten lista på vad hon ska kika efter till Noel då hon ska till Ullared i helgen.

Idag fick Noel smaka potatis, morot och sjötunga och det gick ner. Inga miner! Noel har kommit in i en period då han inte är så intresserad av att äta mat bara ersättningen. Han äter om jag ger men det var inte som förut då han vart galen och ville ha mer, mer och mer.

Nu sover Noel igen här bredvid mig i soffan så jag tänkte ta tag i hushållet och alla dom tråkiga måsten. Har massa rentvätt att vika in, dammsuga, diska, damma. Bara att sätta igång!


Kanon dag


Dagen har varit kanon. Vädret har varit kanon, sällskapet har varit kanon och hela dagen har varit kanon :)

Vi åt lunch, solade, barnen lekte på filt i skuggan, vi åt glass, snackade skit. Ja så har våran dag sett ut! Mina armar är röda och likaså min näsa haha. Men kommer lägga sig under natten :)

Micke kom hem strax efter oss och då satt vi i soffan och busade med Noel och var sega allihoppa, man blir trött av denna värme men inte klagar vi. Nu ligger Noel på golvet och röjer efter att ha fått ätit äppel gröt, duschat och insmord. Micke står och lagar mat och jag sitter här! Tänkte plocka lite här hemma sen käka och lägga Noel sen blir det en dusch och Desperata husfruar :) Blir nog tidigt i säng då jag och Noel sovit dåligt! Inatt blir det att ha fönstret öppet då det är så varmt i sovrummet kanske därför Noel också sovit dåligt. Ska testa!

Ne nu ska jag busa lite med Noel innan maten. Har ni haft en bra dag?


Ett halv år


Idag blir som sagt Noel hela 6 månader! Shit vad tiden går fort och jag hänger inte med ;)

Vi har myst på morgonen och tog oss en sovmorgon vilken jag uppskattade, tackar Noel :) Nu är vi redo för en heldag på Torekällberget. Noel har ätit kalops precis och jag drack massa vatten är inte så hungrig så tänkte käka frukosten på berget istället! Blev en tidigt lunch för Noel idag då vi ska iväg och då är det svårare och ge burkmat så då fick han det nu så får han ersättning sen istället. 

Tänkte skriva vad Noel kan hittils och gillar att göra:

- Kan sitta själv (dock inte så jag sätter honom och går iväg för ibland kan han ramla omkull)
-
Vända sig åt båda mage till rygg och rygg till mage
- Kommer upp på krypställning men bara hänt fåtal ggr
- Äter burkmat från 6 månaders
- Sover bra vaknar dock en gång för mat
- Hatar att ligga på rygg och ska alltid försöka sätta sig upp
- Ålar omkring på golvet
- Älskar sin gåstol
- Han är nyfiken på katterna och vill gärna stoppa dom i munnen :)
- Han är nyfiken på vad vi gör och ska ta det man själv sitter och håller i som t.e.x mobilen
- Han är en riktig mammagris ;) Men älskar att busa med sin pappa!

Det var det jag kom på :)



Nu ska jag packa ner det vi ska ha med oss i vagnen sen bege oss ut. Ha en bra dag :)


Tillbaka till vardagen !!


Imorgon
är det tillbaka till vardagen vilket betyder att pappa Micke är och jobbar och jag och Noel spenderar dagarna tillsammans!

Helgen har varit otroligt lugnt då vi har varit krassliga. Har fortfarande huvudvärk och känner mig små hängig men är defenitivt bättre än vad jag har varit! Skönt att man är på bättringsväg iaf. Noels förkylning kommer och går och han har blivit lite gnällig. Vet inte om det är en period eller tänder på G, svårt det där!

Imorgon är en stor dag då Noel blir hela 6 månader, VART har tiden tagit vägen? Våran stora kille som nyss var så liten och alldeles nyfödd. Han har utvecklas så enormt mycket! Tänkte skriva lite vad han kan göra men det gör jag imorgon :)

Hoppas på sol och värme imorgon för isf blir det Torekällberget med bästa mammorna från mamma gruppen annars skulle vi ta en fika/lunch på stan. Men jag vill få färg så Torekällberget och sol håller vi tummar och tår för :)

Har beställt canvas tavla på Noel samt några förstoringar på lite bilder från fotograferingen. Ska göra en fotovägg med massa bilder på oss mest Noel såklart! Vi tänkte ta en massa fina bilder på Noel i sommar på stranden osv som vi kan framkalla :) Det är så roligt med fina bilder! Tyvärr blir man själv kass på kort men som tur är så har vi vårat charmtroll som ALLTID blir bra på bilder, hehe.





Kan inte sluta titta på våra fina bilder :) Tusen tack igen Richard du är grym!

Ne nu ska jag hoppa i säng så man är utvilad imorgon. God natt!


Fotografering

Nu har vi fått bilderna från Richard :) Vi blev kanon nöjda!











Bilder från idag!


Katterna myser och jag har på mitt en somrig sommarklänning med blommor på :)


Kikar på sig själv i spegeln är roligt!


Lite stöd med handen så man inte ramlar :)


Sötis, du får mitt hjärta att smälta!


Inte ett moln...

.. så långt ögat kan nå :)

Idag är det klarblå himmel och varmt! Tråkigt att vi är inne pga att jag är hängiga. Noels rinnsnuva verkar ge mig sig vet inte om det kan vara tänder? Ser inget om det är på gång upp! Har sprängande huvudvärk idag med och förkylning som aldrig tar slut. Blä! Men känner mig lite piggare idag. Orkar iaf göra saker här hemma och inte som igår då vi sov och låg i soffan och kikade film hela dagen.

Nu sover Noel lunch och jag har suttit på balkongen i 40min så jag var tvungen att komma in och svalka mig lite, blir stek hett där ute, men skönt att bättra på brännan som har typ försvunnit. Ikväll ska vi grilla är ju kanon väder så har redan lagt köttet i marinad :) Ska leta reda på en kortlek så kanske man ska slå Micke i vänd tia ikväll :)

Ska lägga fram systemkameran så jag kan ta lite kort på Noel idag, han har utvecklas så mycket och vi är kassa på att fota hans framsteg. Fy på oss!!

Imorgon ska vi ju iväg och fota Noel hos en kompis, ska bli nice! Han har hyrt en studio så det ska bli skoj. Har redan lagt fram outfit till Noel samt några leksaker som vi ha med :) Vi ska även ta familjefoto på oss så ska kika ikväll vad jag kan ha på mig, vill ha något fint fast vardag! Vill inte direkt vara värsta uppklädd :P

Ne nu ska jag bränna fläsket lite till innan Noel vaknar. Då tänkte jag dammsuga och skura toaletten som skulle göras igår men ingen av oss hade orken så då får jag ta den smällen idag, hehe!

Hörs senare men förhoppningsvis MASSA bilder :)


Noel i sin gåstol !!


Hängiga !!

God morgon!

Idag fick jag sovmorgon, Micke gick upp med Noel imorse och jag sov vidare. Det behövdes, är hängig. Det är vi allihoppa! Den ända som är pigg är Noel men han är dock snorig och börjat hosta men han är lika pigg och busig som vanligt, skönt! Micke känner sig varm och allmänt hängig. Jag är snorig, ont i halsen, huvudvärk och börjar få ont i mina öron. Vill INTE vara sjuk!

Så här blir det inte mycket gjort! Måste dammsuga och skura badrummet orkar inte men det behövs. Ska lägga in lite kort från systemkameran och vanliga kameran så ska visa lite bilder snart :)

Hörs senare för nu tänkte jag käka frukost!